Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

It’s a match! Nu de reis naar de camping nog …

It’s a match! Nu de reis naar de camping nog …

6 minuten
12-04-2018
TOP Animation

De euforie is daar. Je hebt een mailtje gehad dat je camping gevonden is. Je gaat naar je account en opent het informatiedocument van de camping, daar staat waar je naar toe moet reizen. Ik zie je nu denken: waar ligt dat?! Waar moet ik precies naar toe? Nooit van die plaats gehoord. Precies mijn reactie toen ik voor het eerst te horen kreeg waar ik naar toe moest reizen om bij de camping te komen. Ik kreeg mijn informatiedocument dan wel via de mail, maar mijn reactie was echt niet anders.

Reis boeken

Ik moest reizen naar Millau, een prachtig stadje midden in de Midi-Pyreneeën. Mijn camping lag daar vlakbij en de campingeigenaar zou mij ophalen bij het treinstation van Millau. Ik had geen ouders die me naar de camping wilden brengen dus ik zou toch echt zelf de barre tocht naar Zuid-Frankrijk moeten maken.

Dezelfde week ben ik nog gaan zoeken hoe ik dan naar Millau moest reizen. Al snel kwam ik erachter dat reizen naar Millau helemaal niet zo easypeasy lemon squeezy is als het lijkt. Zeker niet voor Renee die op 18-jarige leeftijd eigenlijk alleen nog maar met de auto op vakantie was geweest. Millau had namelijk geen treinstation meer en het oude treinstation was omgetoverd tot busstation. Na wat zoekwerk was de conclusie dat ik moest reizen naar Montpellier en vanaf Montpellier de bus naar Millau kon pakken.

Naar Montpellier kon je met het vliegtuig of met de trein. Vliegen is over het algemeen sneller dus ik had eerst alle mogelijkheden voor vliegen bekeken. Al snel bleek dat er vanuit Nederland helemaal niet zo frequent op Montpellier gevlogen werd als ik gehoopt had. Dan maar niet met het vliegtuig. De bus zag ik niet zitten, ik had geen auto dus dan gingen we maar met de trein. Zonder verder na te denken heb ik toen een treinticket vanaf Rotterdam naar Montpellier geboekt bij de NS Highspeed balie in Rotterdam. Tip: doe dit niet, je ticket kan drie keer zo goedkoop. De bus had ik wel geboekt met een Franse maatschappij maar hier had ik een creditcard voor nodig. Gelukkig kon ik die van mijn ouders lenen en zo was ook mijn busreis in korte tijd vast gelegd. Ik kon weg!

De tocht naar het Zuiden

Op een zekere ochtend in juni 2013 stapte ik vol goede moed mijn Franse avontuur tegemoet (ja, dat rijmt). Mijn ouders hadden mij afgezet in Rotterdam en ik stapte daar in de Thalys naar Brussel Midi-Zuid. De eerste paar uur van mijn reis verliepen vlekkeloos. Ik kwam aan op Brussel en had de Thalys na enig zoekwerk snel gevonden. Ik kwam zelfs nog een mede-animateur tegen die dezelfde dag richting Valence ging en dus in dezelfde trein zat als ik. Hoe gezellig, we bleken alleen niet in dezelfde coupé te zitten. Zodra ik mijn plekje gevonden had, keek ik eens op mijn horloge. Nog een kwartier tot vertrek. Na een kwartier vertrok de TGV niet. Na een halfuur ook niet en na één uur stond ik nog steeds stil.

Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat niet alleen de Fransen van staken houden, ook de Belgen kunnen er wat van. Op de dag dat ik besloot mijn grote reis te maken, besloten de Belgen te staken en zij stonden recht voor de TGV waardoor mijn TGV niet richting Zuid-Frankrijk kon vertrekken. Al snel kreeg ik een sms’je van Team4Animation met de vraag of alles oké was. Ook zij hadden door dat er een staking gaande was. Na twee uur vertraging, stilstaan en geen idee wat ik moest doen, kwam de TGV op gang en ging de reis naar Frankrijk verder.

Al snel kwam de realisatie: mijn bus vanaf Montpellier vertrekt om 18:00 en dat is ook de tijd dat ik met de TGV ga arriveren. Die ging ik dus missen. Als naïeve Hollander was ik me niet bewust van het feit dat de Franse bussen en treinen minder vaak rijden dan het Nederlandse openbaar vervoer. Toen ik aan kwam op Montpellier was mijn bus naar Millau dan ook vertrokken en de eerst volgende bus ging 3 uur later. Gelukkig waren er hele aardige behulpzame Fransen die al vrij snel door hadden dat ik een beetje hulpeloos op het station stond. Ik vergeet dan ook nooit meer dat een Fransman tegen mij zei: je komt uit Nederland toch? No worries, Hollanders vinden hun weg wel. En dat deed ik. Nadat ik mijn campingbaas in mijn beste Frans had uitgelegd dat ik vertraging had, mijn ticket had om geboekt en het busstation had gevonden, ben ik in de bus gestapt naar de eerste zomer van mijn leven!

De Team4Animation-hulplijn

Om je te helpen heb ik daarom heel hard mijn best gedaan om vaak gemaakte reizen voor je uit te werken. Check de vraag- & antwoord sectie en ga naar reis boeken. Hier vind je alle reizen zo goed mogelijk uitgewerkt, inclusief hoe over te stappen in Parijs. Of bekijk Iris’ blog met tips over je reis. Het scheelt je allicht wat zoekwerk en misschien ook wel een beetje stress als je eenmaal onderweg bent. En vind je nou een betere reis dan ik? Laat het me weten. Je weet me te vinden!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!