Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

Jouw reis naar het buitenland: praktische tips

Jouw reis naar het buitenland: praktische tips

4 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Ga jij op reis naar het buitenland en heb je geen idee hoe je er kan of moet komen? Geen paniek! Ik vergelijk voor jou de verschillende vervoersmiddelen met elkaar en zet een aantal praktische tips op een rijtje.

Ga ten eerste even naar de site Rome2Rio, hier zie je alle reisopties, geschatte reistijd en geschatte kosten. Zorg ervoor dat je op tijd boekt en vergelijk hierbij de verschillende aanbieders, hierdoor kom je erachter waar je jouw reis het goedkoopste kan boeken. Een andere tip is om je ouders, opa, buurvrouw, lievelingsoom of vriend(in) even lief aan te kijken of ze je bijvoorbeeld naar een voordelig station in de buurt brengen. Dit kan een stuk goedkoper zijn! Hiernaast zijn er in België ook speciale studententickets verkrijgbaar, die je voor een mooi prijsje kunt krijgen.

Vliegtuig

Vraag me niet waarom, maar boek wanneer je gaat vliegen altijd op een dinsdag. Dit blijkt de dag waarop vliegtickets het goedkoopste aangeboden worden. Skyskanner is een handige website om deze tickets te boeken en met elkaar te vergelijken. Boek daarnaast via een ander IP-adres dan waarop je gezocht hebt, door de ‘moderne technologie’ worden al deze online activiteiten bijgehouden. Reizen met het vliegtuig is vaak het snelst en comfortabel, het is alleen vaak een duurdere optie dan bijvoorbeeld de bus. Wanneer je voor het vliegtuig kiest zorg er tenslotte dan voor dat je paspoort in orde en dus vooral up-to-date is en check altijd de bagageregels!

Bus

Ouibus en Flixbus zijn hierbij goede opties. Met de bus reizen is over het algemeen het goedkoopst, maar daarbij ook het minst snel. Wanneer je kiest om met de bus te reizen kun je via ‘Check My Bus’ de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, heel handig! In de bus kun je verder veel bagage meenemen en veel zien van de omgeving, wel wordt het vaak als een ‘minder comfortabel’ vervoersmiddel beschouwd.

Trein

Bij het reizen met de trein heb je verschillende mogelijkheden, zo heb je TGV, SNCF, NS Hispeed, en Thalys. Reizen met de trein is comfortabel en snel, maar wel ontzettend duur. Mijn ervaring leert dat het reizen met de trein soms wel vijf keer zo duur is in vergelijking met vliegen. En waar je bij vluchten nog wel eens een last-minute hebt, is dit bij treinreizen absoluut niet het geval. Wanneer je kiest voor dit vervoersmiddel zorg er dan voor dat je zover mogelijk van tevoren boekt, het schijnt dat de verkoop 3 maanden van tevoren opent. Een voordeel van treinreizen is wel dat je veel ziet van de omgeving, een trein kan toch op veel plekjes komen waar auto’s niet toegestaan zijn.

Auto

Kijk je ouders lief aan en vraag of ze je naar Frankrijk brengen! Vaak zal dit een aandachtspunt worden maar hey: nee heb je, ja kun je krijgen! Wanneer je zelf een auto tot je beschikking hebt (lucky you) is dit natuurlijk een heerlijk comfortabele manier van reizen. Naar mijn idee is alleen reizen qua kosten ongeveer vergelijkbaar met de trein, maar wanneer je bijvoorbeeld met mede-animateurs samen reist is dit helemaal niet zo verkeerd! Je kunt dan de kosten delen, het is gezelliger en je kunt wisselen van bestuurder. Ook kun je veel bagage meenemen, nou ja… dat ligt natuurlijk wel aan je bakkie. Houdt er wel rekening mee dat je tol betaald, het scheelt wanneer je via Duitsland en Zwitserland reist. Dus APK erop, ANWB-abbonnementje en gaan!

Eenmaal op reis

Neem genoeg eten en drinken mee. Ik zelf doe wel vaak rustig aan met het drinken, maar dit komt vooral omdat ik echt een hekel heb aan een toilet gebruiken in de trein of bus. Zorg hiernaast voor een volle telefoon én een externe lader, print al je reisgegevens uit en heb altijd wat contant geld op zak. Hiernaast is het misschien handig om een reisboekje mee te nemen of schrijf zelf wat zinnen op die je zou kunnen gebruiken onderweg. Hang tenslotte een Team4Animation-bagagelabel aan je tas of koffer en voila; jij bent klaar voor de zomer én reis van je leven!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!