Zomerliefde in alle soorten en maten

3 Minuten
08 Feb 2016

De taakomschrijving van een animatrice is “leuk zijn”; iedereen moet natuurlijk aan jouw activiteiten willen deelnemen. Daardoor heb je snel wat aanbidders achter je aan zitten…

 • Clément, 4 jaar – Springerig kereltje waar iedereen fan van was. Hij noemde me zijn “amour”, gaf me kusjes, danste met me en tekende voor me.
 • Toby, 6 jaar – Heel verlegen, maar elke dag aanwezig op de miniclub. Hij wilde steeds mijn hand vasthouden onder het lopen en gaf me een plant. (?)
 • Bas, 8 jaar – Leuke jongen, die in zijn eentje een lied voor me heeft gezongen met karaoke. Hij moest huilen bij het afscheid.
 • Danny, 14 jaar – Hele knappe jongen met vier vakantievriendinnetjes. Daar had hij mij ook wel bij willen hebben, maak ik op uit zijn knuffels, kussen en aaien.
 • Gothic, 16 jaar – Toen ik twee keer met hem had gepraat, gaf hij me opeens zijn nummer – en een armbandje. Wel lief, nooit contact gezocht.
 • Salsadanser, 17 jaar – Deze campinggast mocht met ons mee stappen, waarschijnlijk omdat wij het aantrekkelijk vonden dat hij meedeed aan het EK salsadansen. Ik kreeg wat jaloers commentaar toen bleek dat hij graag met mij danste, maar ik kon zijn skills natuurlijk niet bijhouden. Toen kreeg ik de slappe lach, wat hem nogal stoorde.
 • Sofiane, 20 jaar – Mijn mede-animateur, waardoor zijn taakomschrijving ook “leuk zijn” was. Dat kon hij goed: hij was best knap en lief met de kindjes. De laatste dag hoorde ik van een collega dat hij mij ook wel zag zitten. Jammer dat ik zo slecht ben met hints.
 • Kanodudes, 18 – 25 jaar – Dit waren de mannen die activiteiten in de omgeving organiseerden, zoals kanoën. Blijkbaar was ik daar een fenomeen, want mijn Franse collega hoorde de groep praten over “l’animatrice hollandaise de Mas de Champel”. Ze hadden toen niet gezien dat wij ongeveer naast ze lagen.
 • Clément, 25 jaar – Ik heb nog steeds geen idee wie hij is, ik ken alleen de groep mensen met wie hij naar de camping kwam. Hij heeft mij via e-mail (hoe komt hij aan mijn e-mailadres?) een liefdesverklaring gestuurd. Die heb ik per ongeluk genegeerd; ik moest te lang nadenken over een antwoord en toen is het erbij ingeschoten.
 • Jonathan, 29 jaar – Een militair! Als we ’s ochtends gingen hardlopen, sprintte hij altijd weg en haalde hij ons op de terugweg weer in. Superconditie, superlichaam, sociaal nogal raar. Hij stuurt mij nog wel eens een “Coucou Liz <3” op Facebook, wat ik dan negeer.
 • Woont-nog-bij-zijn-moeder, 35 jaar De Fransoos die dacht dat ik geen toekomst had omdat ik op mijn 21e nog ongehuwd was.
 • Cafébaas, 40 jaar – Deze liefde kwam vooral tot uiting als hij heel dronken was. Dat maakte het niet minder vreemd.
 • Raymond, 132572839 jaar – Een vaste gast, die samen met zijn vrouw ieder weekend naar de camping kwam. Als ik hem drie kussen gaf, week hij pas op het laatste moment naar de zijkant, waardoor ik altijd bang was voor een mond-op-mond. Soms kreeg ik een omhelzing en vijf kussen per wang.

En dat waren ze nog niet eens allemaal… Ondanks de kansloze, en soms creepy, aanbidders, boost deze lijst toch wel mijn zelfvertrouwen, yes.

Over de blogger
Liz Zoetekouw
Liz Zoetekouw

Yoooo ik ben Liz en ik ging deze zomer als Rio de Janeiro oftewel Regio-In-Opleiding (de Janeiro) door Frankrijk crossen. Hier ging ik leren hoe ik met boze campingbazen, verdrietige medewerkers en razende wegpiraten moest omgaan, maar ik werd ook als troubleshooter ingezet op een paar campings. Vorige zomer was ik animatrice op Mas de Champel, en ook daar heb ik blogs over geschreven.

alle blogs van Liz
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022