Zomer van je leven: deel 2

Zomer van je leven: deel 2

Heee allemaal! Na ruim 2 hele toffe weken op de camping is er dan eindelijk weer een blog van mij. Zaten jullie natuurlijk al die tijd al op te wachten, dus ik zal jullie niet langer in spanning houden!

Vrijdag 7 juli om 3 uur ’s nachts begon mijn reis naar la Roche d’Ully: een kleine familiecamping met iets meer dan 100 plekken. Na een korte treinreis en bijna nog kortere vliegreis kwam ik aan in Saint-Louis, een klein Frans dorpje vlakbij Basel. Van hieruit heb ik de trein gepakt naar Besançon om daar niet opgehaald te worden door de campingbaas. Het mailtje dat ik vrijdagmiddag aan zou komen was namelijk in de spamfolder beland. Gelukkig is het goed gekomen (dankjewel Jeroen en Ilse!) en kwam ik vrijdagavond op de camping aan. 

Begin van de zomer

Zaterdag is eigenlijk mijn vrije dag, maar die eerste zaterdag ben ik de hele dag bezig geweest met het opstellen van een programma, het overleggen met de campingbaas en het inrichten van de net gebouwde miniclub. Alles lag nog in een donker hoekje in de opslag of was helemaal niet aanwezig. Gelukkig is de campingbaas heel aardig en was alles binnen een paar dagen geregeld.

Campingleven

Vanaf vorige week zitten er echt veel mensen op de camping en wordt het ook steeds leuker en gezelliger. De activiteiten gaan echt goed. Ik kan geen rondje meer lopen zonder begroet te worden door kinderen en campinggasten. Bas en ik hebben al 2 keer bij gasten gegeten en we hebben ook al een boodschappentas vol gekregen van gasten die weer naar huis gingen. Erg handig, want de supermarkt zit op 10 minuten fietsen, maar wel met veel heuvels. En fietsend boodschappen doen is gewoon niet chill.

Om een beetje fit te blijven planken Bas en ik (bijna) elke dag 2 keer #fitgirl. Er zit soort van vooruitgang in bij mij en we planken soms ook samen met campinggasten bij de speeltuin. Nadeel is dan wel dat sommige kinderen denken dat we gaan stapelen en dan op Bas (meestal) of mijn (soms) rug springen. Zelfs met die kinderen op zijn rug kan Bas het dan nog vet lang volhouden #hoedan.

Mitchel (regiomanager) is langs geweest gisteren en vertelde dat de campingbaas tevreden is en dat alles prima gaat, dus het kan niet anders dan een topzomer worden! Voor een kleine impressie van mijn zomer tot nu toe hieronder nog even wat statistieken.

Watergevecht bij 33 graden!

Statistieken

Aantal keren verbrand: 3 (denk ik)
Broden die Bas en ik al opgegeten hebben: 38492748 (zo voelt het ongeveer)
Meeste kinderen in de miniclub: op dit moment 30
Franse kinderen die gezegd hebben dat ik goed kan beatboxen: 2 (ik deed alleen maar poffertjes en crackertjes)
Aantal keren afgewassen: 0 want we hebben een vaatwasser op de camping hihi
Fransen die gezegd hebben dat ik beter Frans spreek dan Bas: 2
Fransen die gezegd hebben dat Bas beter Frans spreekt dan ik: 0
Dagen met regen: ongeveer 7 denk ik (vorig jaar 3 in 6 weken)
Plankrecord: 4 minuten en 15 seconden (ik begon met 2), voor Bas: 8 minuten en 15 seconden(!!!) (hij begon met 5)
Kinderen die er helemaal van overtuigd zijn dat Bas en ik verliefd zijn en dat we elkaar moeten kussen in de miniclub: 2
Mislukte animatieprogramma posters omdat ik niet kan schrijven: 3,5
Werkende wasmachines op de camping: 1 (erg jammer dit)

Over de blogger
Manon Winter
Manon Winter

Bonjour! Ik ben Manon en ik hou van minidisco, de keukenprinses uithangen en crossfitten. Je kunt me tegenkomen tijdens de trainingen, waar ik de hele dag aan het stuiteren en dansen ben. Ik heb er al 3 zomers voor TeamAnimation opzitten en mag komende zomer nog een keertje!

alle blogs van Manon
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022