Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

Werken met een mascotte: Ricouh de Eekhoorn

Werken met een mascotte: Ricouh de Eekhoorn

3 minuten
01-02-2019
TOP Animation

Werken met een mascotte is leuk voor de kinderen op de camping. Voor jou is het toch iets minder leuk omdat het bloedheet is in zo’n mascottepak. Maar als je dan die lach op het gezicht ziet van de kinderen, dan besef je wel dat je het niet voor niks doet. Ik heb deze zomer gewerkt met Ricouh de Eekhoorn en ik zal hieronder mijn ervaringen met jullie delen.

Twee soorten kinderen

Over het algemeen heb je als mascotte te maken met bange en blije kinderen. De bange kinderen vinden jou eng en zullen snel huilen als jij bij ze in de buurt komt. Ook willen ze niet met jou op de foto. Neem het vooral niet persoonlijk op, want jij bent als mascotte ook gewoon heel groot. De blije kinderen vragen iedere dag aan de animatiemedewerkers: “Wanneer komt de mascotte weer?”.  Ze geloven dat je een echt dier bent, willen graag een dansje met je doen en staan te springen om op de foto met jou te gaan. En geloof het of niet: op elke foto sta je met een grote glimlach, terwijl je eigen gezicht verstopt zit onder het pak…

Het is geen mantelpakje of maatpak

Het is misschien overbodige informatie, maar een mascottepak en 30+ graden Celsius staat gelijk aan een sauna. Je gaat gewoon veel zweten. Maar als je gelukt hebt, kan je daarna lekker even in het zwembad springen om af te koelen. Of je neemt een lekkere koude douche, dan is het probleem ook weer opgelost. Daarnaast kost het even oefening om goed te kunnen functioneren als mascotte. Het is moeilijk om te zien, te bewegen en er komen onwijs veel mensen op je af. Maar iedereen kent het gezegde wel: oefening baart kunst.

Gooi je charmes in de strijd

De campingbaas ziet de mascotte het liefst iedere dag. Maar jij gaat liever niet iedere dag in het mascottepak. Mijn gouden tip: spreek vooral veel jongeren en ouders aan. Jongeren willen het vaak voor de grap een keer gedaan hebben. Ook willen ze het nog weleens doen voor hun kleine broertje of zusje. En als die vliegers niet opgaan, kan je ze altijd vragen om het voor jou te doen. Bij mij op de camping heb ik zelfs een jongen gehad die van zijn vader vijf euro kreeg om de mascotte te zijn. Hij kreeg er nog eens vijf euro bij als hij de shuffle zou doen als mascotte. Ik heb nog nooit iemand zo snel overstag zien gaan van “Ik ga die mascotte echt niet zijn.” naar “Wanneer mag ik in dat pak?”. Ook ouders vinden het leuk voor de lol of doen het graag voor hun kind(eren). En natuurlijk zijn er altijd mensen die zichzelf aanbieden als mascotte en dan heb je het helemaal goed voor elkaar!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!