Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Eeh..oui..d’accord…uhuh je comprends…

Eeh..oui..d’accord…uhuh je comprends…

5 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Coucou!!

Voordat ik begin zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Naomi Davelaar, ik woon in Olst (een dorpje van niks in Overijssel) en ik ben 18 jaar. Dit wordt de eerste zomer van mijn leven met Team4Animation. Ik sta op ‘Camping Les Peupliers’ in Couhé (ook een dorpje van niks, maar dan in Vienne).

Mijn eerste week op de camping zit er bijna op. Het is heel erg leuk, maar nog wel een beetje wennen. Ik ben namelijk de enige buitenlandse werknemer op de camping, dus Frans praten is hier een must. En dat Frans praten is nog wel een dingetje (un truc mwhuha). Fransen praten namelijk echt ontzettend super snel, dus ik versta meestal 2 woorden en verzin daar zelf maar een verhaal omheen.

Dat gaat helaas niet altijd goed. Zo heb ik vanochtend voor het eerst niet voor mijn ontbijt hoeven betalen, omdat ik blijkbaar hier gratis kan ontbijten (met koffie yas). De rest van de week ging ik elke ochtend netjes naar de winkel voor een ‘baguette’ en betaalde hier dan ook voor. Vanochtend stond mijn baas ook in de winkel en die was enorm verbaasd dat ik geld mee had, en hij vroeg of niet aan mij was uitgelegd dat ik gewoon gratis ontbijt kon halen. Ik zei dat het waarschijnlijk wel verteld was, maar dat ik het blijkbaar niet goed had begrepen.

Nog een voorbeeld, gisteravond moest ik alleen waterpolo organiseren, het was vrij koud, dus ik kwam aan bij het zwembad in mijn lange broek en dikke Team4Animation trui. Blijkbaar was het de bedoeling dat ik ook het water in ging, dus ik moest heel snel terug rennen naar mijn stacaravan om mijn bikini aan te doen, oeps! Dit zijn nog maar twee van de velen voorbeelden, die dus beiden in de afgelopen 15 uur zijn gebeurd. Beiden echt een representatie van mijn leven op dit moment.

Verder had ik de eerste drie dagen geen elektriciteit in mijn stacaravan, maar gelukkig kwam daar de 3e dag verandering in toen ik de klusjesman en mijn baas even aansprak, heb ik de eerste 2 dagen geen middag gegeten, omdat ik niet wist dat ik hier ook in de middag mee mocht eten met het restaurant. Ook werd ik uitgelachen door de mensen van de keuken, omdat ik mijn eten ging opwarmen, terwijl het een soort salade was, wat ik dus natuurlijk koud moest eten.

Daarnaast moest ik een muziekquiz voorbereiden en kende niemand mijn liedjes (ik had er gewoon wat Franse nummers ingegooid), waardoor ik maar snel de quiz van vorige week erbij heb gepakt, want gelukkig had niemand van de deelnemers aan de quiz van vorige week meegedaan. Toen kenden ze serieus alle nummers…. Mijn animatiecollega lachte mij uit, omdat ik de supermarkt in het dorpje zo groot vond voor zo’n klein dorpje. Blijkbaar is deze supermarkt heel klein voor Frankrijk, dus ze gaat me snel maar even de grote supermarkten laten zien in de buurt.

Gelukkig zijn de kindjes hier echt enorm schattig. Er zijn veel Nederlandse kinderen, die mij al allemaal herkennen als ik over de camping loop. De Franse kinderen leren mij allemaal Franse woordjes. Mijn werkschema is ontzettend chill, ik begin om de dag om 10:30 en om 14:30. ‘S ochtends is er altijd miniclub, dan gaan we bijvoorbeeld kleien, schilderen en knutselen. Om 14:30 is er meestal een sporttoernooi of doen we spelletjes buiten. Dan om 16:30 gaan we ook vaak iets buiten doen en om 21:00 of 21:30 is er dan een dansavond, bingo, waterpolo of er zijn gezelschapsspelletjes.

Er zijn veel vaste activiteiten op de camping, dus super veel variatie kan ik helaas niet inbrengen. Zo is er elke week een pétanque (jeux de boules) toernooi, waarbij de Fransen echt heel erg fanatiek zijn, dus dat liep 1,5 uur uit.. Ik ben bang dat het elke week zo gaat. Verder is er elke week karaoke, ventriglisse (buikschuiven), koken, dansavond, een muziekquiz, bingo en waterpolo.

Deze week was alles dus nog een beetje wennen, maar ik hoop dat volgende week alles al wat soepeler verloopt. Zondag ga ik met mijn animatiecollega naar het strand! Hier in de buurt is namelijk niet zo veel te doen. Het dorpje, Couhé, is een heel schattig, typisch Frans dorpje, maar vrij klein, dus er is naast een supermarkt (een super grote dus hehe), een pharamacie en een boulangerie niet zo veel te zien. Verder ligt Poitiers hier ongeveer 30 km vandaan, dus daar kan ik ook niet komen zonder auto. Het strand is hier ongeveer 1,5 uur vandaan, ook niet te doen zonder auto, maar daar gaan we dus gezellig heen op onze vrije dag!

Dit was mijn eerste blog ooit, dus ik hoop dat jullie ervan genoten hebben. Ik laat vast nog meer van me horen!

Dikke knuffel,

Naomi

 

 

 

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!