Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Een week vol met nationaliteiten, mieren en lavendel

Een week vol met nationaliteiten, mieren en lavendel

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Bonjour mes amours! Hoe gaat alles daar 1.191 km verderop? Hier gaat alles goed, de zon schijnt, overal hoor ik vogeltjes (of zijn het krekels?) en de croissantjes smaken heerlijk! Ik ben een beetje gewend aan het Franse leven en ik vertel jullie graag al mijn verhalen.

Nationaliteiten

Wat ik hier het allerleukste vind, zijn alle verschillende mensen! Op de camping waar ik werk (Monplaisir) komen veel gezinnen met jonge kinderen, oudere echtparen, stelletjes van in de 20 en vriendengroepen uit allemaal verschillende landen. Zo had ik afgelopen week in de miniclub Nederlandse, Duitse, Belgische, Franse en Estlandse kindertjes! Super gezellig en leuk om te zien hoe kinderen met handen en voeten met elkaar praten en vriendjes worden. Mijn hoofd is een beetje chaos door het switchen tussen de talen, en dat levert soms gekke zinnen op haha (on va bricoler un vlinder today!.) Iedereen is hier heel lief; zo spaart een gezin kartonnetjes voor me voor de miniclub of wordt ik uitgenodigd om wat te komen drinken. Zo voel ik me nooit alleen!

Mieren

Jaaaa, het campingleven! Ik ben al master geworden in koken op de gaspitjes en niet steeds mijn handdoek vergeten als ik ga douchen, maar deze plaag had ik even niet zien aankomen. Doordat de caravan kleine kiertjes heeft en ik een open pak wraps had liggen, krioelde mijn caravan met de zwarte beestjes. Ze liepen in optochten over de vloer, in mijn keukenkastjes en over mijn bed. Gelukkig hadden ze bij de receptie anti-insecten spray en een stofzuiger, en na een halfuur was mijn caravan weer miervrij!

Lavendel

In zit middenin de Provence en dat betekent dat de camping omringt is met bamboe- en lavendelvelden. In elke boetiekje is dan ook alles van lavendel te koop; zeepjes, olie, kaartjes en ijs. Zelfs toen ik gisteren mijn was uit de machine haalde, kwam ik erachter dat het wasmiddel naar lavendel rook! (Op de camping hebben ze wasmachines waar automatische wasmiddel wordt toegevoegd als je hem aanzet, heel handig haha) Het ruikt dus overal heerlijk en ik denk dat deze geur me voor altijd aan deze zomer doet herinneren!

En natuuuuurlijk de activiteiten!

Ik zou het bijna vergeten maar ik werk natuurlijk ook nog tussendoor. Naja, werk? Zo voelt het helemaal niet! In de ochtend knutselen met de kleintjes, ’s middags voetballen of een speurtocht doen en na het avondeten pétanque spelen, minidisco of nachtzwemmen. Ik vermaak me hier prima!

Mijn eerste week in Frankrijk zit er al weer op. Ik vind het echt heel leuk hier, wordt blij van alle kindertjes, mijn lieve bazen en de gesprekken met de campinggasten. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Minidisco in 36 graden!

Optocht met zelfgeknutselde lampionnen 🙂

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!