Wat te doen met een thema?

Wat te doen met een thema?

2 Minuten
15 Jun 2018

Ik vind niks zo leuk als een themafeestje. Verkleed als één van de Spice Girls, roze met glitterjurkje of in mijn bloementjes pyjama struin ik de feestjes af. Met een thema heb je oneindig veel keuze en kan je al je creativiteit kwijt. En laten thema’s nou hartstikke goed werken op de camping! Misschien slaan de Spice Girls niet helemaal aan (generatiekloof haha), maar Disney is altijd geliefd door kids. Hier dus de ins en outs over thema’s op de camping!

Thema

Het aller allerbelangrijkste bij een thema activiteit of avond is natuurlijk het thema!  Gooi al je fantasie erin, niks is te gek! Het is wel handig dat het thema jongens en meisjes aanspreekt. Maak van het prinsessenthema bijvoorbeeld prinsen en prinsessen zodat het meer kinderen aanspreekt. Andere voorbeelden zijn Disney-films, Indianen, huisdieren, het strand of Frankrijk. Ook stuurt Team4Animation elke week een mail met het thema van de week met knutsels en activiteiten die erbij passen voor als je even geen inspiratie hebt!

Miniclub

Waar je makkelijk en leuk het thema kan toepassen is in de miniclub! Bij het thema Disney kan je leeuwenmaskers of cars auto’s van wc rolletjes maken. Denk bij Indianen aan een tooi en bij huisdieren kan ieder kind zijn favoriete dier knutselen. Naast de ‘grote’ knutsel kan je kleurplaten in het thema printen voor de kinderen die snel klaar zijn of die graag wat langer willen blijven. Veel voorbeelden kan je vinden op Pinterest of in het grote knutselbestand van Team4Animation.

Activiteiten

Wat zo leuk is aan een thema is dat je het door je hele programma kan laten terugkomen. Knutsel je in de ochtend bijvoorbeeld de leeuwenmaskers? Dan kan je in de middag met de kinderen een Lion King show voorbereiden en die ’s avonds opvoeren voor de ouders! Het is heel leuk om zo een samenhangend programma te hebben en een dag of de hele week het thema aan te houden!

Met een thema kan je dus al je creativiteit en je gekke ideeën kwijt! Probeer wat uit, kijk wat er allemaal bij past en maak er een leuke activiteit/week van!

 

 

 

Over de blogger
Jamila de Jong
Jamila de Jong

Hoii! Ik ben Jamila en ik ben 21 jaar oud. Afgelopen zomer heb ik gedanst en geknutseld op camping Monplaisir! Het was een onvergetelijke zomer ik deel graag al mijn verhalen en tips met jullie!

alle blogs van Jamila
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022