Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Verwachtingen waargemaakt?

Verwachtingen waargemaakt?

4 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Afgelopen zomer heb ik voor het eerst als animatrice op twee campings gewerkt.
Ik heb veel gedaan en veel beleefd. In deze blog wil ik jullie graag meer vertellen over mijn ervaringen als animatrice en of mijn verwachtingen zijn waargemaakt.

Mijn verwachtingen

Team4Animation belooft een onvergetelijke zomer als animator of animatrice op een van hun campings.
Het sollicitatiegesprek net zoals het trainingsweekend waren super gezellig! Ik heb veel plezier gehad en allemaal leuke mensen ontmoet.
En toen ging het echte avontuur beginnen! Ik zou als enige animatrice op een kleine camping werken. Ik had het idee dat ik hard zou moeten gaan werken maar dat ik daar ook veel voor terug zou krijgen. Zelf wilde ik graag mijn Franse taal ophalen, een fantastisch animatieprogramma voor de campinggasten neerzetten, leuke mensen leren kennen en wat van het land zien.

Waargemaakt of niet?

Deze zomer heb ik veel plezier gehad. Ik heb op een kleine camping in de Ardèche gewerkt waar ik als een deel van de familie werd ontvangen. Elke dag zorgde ik voor de mini club, spelletjes en sport activiteiten. Daarnaast deed ik nog receptiewerk. De dagen waren lang maar ook ontzettend leuk! Ik ben veel aardige campinggasten tegengekomen en heb leuke activiteiten gedaan met de kinderen. Daarnaast had ik een keer in de week een dag vrij wanneer ik de omgeving ging verkennen.

Naast de leuke momenten heb ik ook wel minder leuke momenten gehad. De eerste week verliep helemaal niet zoals ik had gehoopt. Ik begon mijn avontuur namelijk op een andere kleine camping in de Dordogne. Ondanks goed contact van te voren liep het niet goed tussen de campingbazen en mij. Naar een week heen en weer heb ik toen besloten om van camping te wisselen. Gelukkig heeft Team4Animation voor mij toen de andere camping geregeld. Uiteindelijk ben ik heel blij met deze keuze geweest.

Ook op de tweede camping heb ik wel momenten gehad waarbij ik mij afvroeg wat ik hier doe.
Ik zat als enige animatrice op een kleine doortrekcamping met amper mensen van mijn leeftijd. Gelukkig had ik hele lieve bazen maar alsnog voelde ik mij wel eens alleen. In de omgeving waren ook geen andere animators waar ik mee af kon spreken. Daarnaast is campingwerk vermoeiend. Als enige animatrice ben je erg op jezelf gesteld en moet je alles zelf verzinnen en regelen. Kinderen uit allerlei landen moet je vermaken en begeleiden. Zo heb ik wel eens 22 kinderen op mijn mini club gehad.

Was dit het waard?

Ondanks alles waren de minder leuke ervaringen het zeker waard! Als ik een woord zou mogen gebruiken om mijn zomer te omschrijven dan is het leerzaam.

Zo heb ik mijn Frans op kunnen halen. Door Frans te moeten praten met mijn eigenaren en campinggasten heb ik veel nieuwe woorden geleerd. Soms is het lastig om in een andere taal te spreken maar iedereen was behulpzaam. Zelfs als ik woorden niet wist, dan kwam ik er met handen en voeten wel uit. Ook heb ik wat van de omgeving kunnen zien en heb ik veel over de Franse cultuur geleerd net zoals de verschillende culturen van de campinggasten.
Het animatiewerk is mij goed bevallen! Het is leuk en ik heb veel geleerd over het werken met groepen van kinderen. Dit zijn voor mij waardevolle leermomenten die ik meeneem voor mijn studie. Nu een half jaar verder kan ik zeker zeggen dat ik hier veel aan heb gehad.
Hiernaast heb ik door Team4Animation een bijbaantje als blogger gekregen dus daar ben ik heel blij mee.
Als laatste heb ik veel geleerd over mijzelf. Ik heb geleerd om voor mijzelf op te komen, wat mijn sterke kanten en mijn minder sterke kanten zijn, wat ik in toekomst wil doen en ik heb geleerd te genieten.

Mijn zomer verliep iets anders dan verwacht maar ik had zeker een ontzettend leuke en leerzame tijd als animatrice!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!