Verschillen

Verschillen

2 Minuten
29 Jul 2015

Hoi. Nu ga ik vertellen over hoe erg Fransen verschillen van Nederlanders. En dat terwijl Frankrijk eigenlijk zo dichtbij is!

  • FAIRE DE BISES

Fransen kussen dus elke dag als je elkaar voor het eerst ziet. Dit leidt tot een awkwardness die vergelijkbaar is met een onbeantwoorde high-five. Soms krijg ik opeens een wang in mijn gezicht geduwd, soms begin ik aan de verkeerde kant en krijg ik een bijna-mond-op-mond. Dit is vooral vervelend met de mannelijke en oude gasten.

  • MANGER

De Fransen nuttigen ’s middags een driegangendiner, waardoor ze ’s avonds dus pas rond half elf honger hebben. Daarom ben ik de eerste drie dagen gestorven aan ondervoeding. Daarnaast eten ze ’s avonds geen groenten meer dus dat was ook even een adaption.

  • LE PATRON

De campingbaas is een Meneer Met Aanzien. Elke keer dat we hem zien heeft hij wel iets aan te merken; soms loopt hij de miniclub in en gaat hij letterlijk zoeken naar minpuntjes. We hebben nog geen complimenten gekregen, want daar is hij te belangrijk voor.

  • LA JALOUSIE

Omdat mijn werk eigenlijk hoofdzakelijk bestaat uit “leuk zijn”, worden de andere animatrice en ik makkelijk aangesproken. Ik was nogal verbaasd toen mijn collega uit het restaurant me vertelde dat ze zich lichtelijk bedreigd voelde. Ik heb haar toen maar duidelijk gemaakt dat ik haar best aan alle oude & tandloze Fransozen wil voorstellen.

  • LES ENFANTS

Fransen dumpen hun kinderen in de miniclub, terwijl de Nederlandse ouders even afwachten of de kinderen het daadwerkelijk leuk vinden. Daarnaast krijg ik veel (verplichte) kusjes van de Franse kindjes, terwijl ik de Nederlandse moet aansporen om een knuffel te geven. Je merkt dat de Fransen iets strenger worden opgevoed, wat er trouwens wel toe leidt dat ze een stuk rustiger knutselen dan de Nederlandse.

Ehm. Er is nog wel meer, maar dat weet ik even niet meer.

Over de blogger
Liz Zoetekouw
Liz Zoetekouw

Yoooo ik ben Liz en ik ging deze zomer als Rio de Janeiro oftewel Regio-In-Opleiding (de Janeiro) door Frankrijk crossen. Hier ging ik leren hoe ik met boze campingbazen, verdrietige medewerkers en razende wegpiraten moest omgaan, maar ik werd ook als troubleshooter ingezet op een paar campings. Vorige zomer was ik animatrice op Mas de Champel, en ook daar heb ik blogs over geschreven.

alle blogs van Liz
Vacature bij deze blog
Entertainer op een kleine camping

Entertainer op een kleine camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022