Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Van Glitterdisco tot Kinderdromen

Van Glitterdisco tot Kinderdromen

4 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Voor mij één van de leukste dingen om te doen, de miniclub. Elke ochtend en soms ’s middags staat er knutselen op het programma. Vandaar hier onder mijn ervaringen en hier en daar een tip.

Opbloeien

Mijn eerste keer miniclub was met 1 Vlaams meisje.  2 uur lang samen kleuren, knippen en plakken. In een grote groep trok ze zich terug, maar tijdens het knutselen stopte ze niet meer met praten. Kletsend over haar broers, haar lievelingskleuren, vriendjes, en nog veel meer. Ook vertelde ze me dat ze later kunstenares wilde worden. Toen ik vroeg waarom zei ze: “Omdat ik de dingen die in mijn hoofd zitten dan zelf kan maken.”

Knutsel ideeën

Stenen beschilderen. Eerst met zijn allen op zoek naar de meest mooie steen en vervolgens deze beschilderen. Iedereen rent, vliegt en duikt je voorbij. Alles voor een mooie steen. “Wauw, deze is nog groter.” “Héé, je hebt mijn steen afgepakt!” “Ik kan geen mooie steen meer vinden.” “Dit is voor altijd mijn lievelingssteen.” En dan nog schilderen… Verf, een groep kinderen en 1 animatrice kan natuurlijk niet lang goed gaan. Aan het einde helemaal onder geschilderd en daarna met z’n allen het zwembad in!

 Puzzelen

Is iemand eerder klaar? Pak een kleurplaat. Eén keer was er een klein jongetje, acht jaar en bruine kroes krulletjes. Hij was druk bezig met zijn dalmatiër kleurplaat terwijl hij me op mijn rug tikt: “Hou jij van puzzels?”. Zonder erbij na te denken zeg ik: ”Ja, dat vind ik wel leuk, jij ook?” Hij schreeuwt ja, en een paar minuutjes later komt hij weer bij me met zijn kleurplaat geknipt in 1000 stukjes. “Kijk, nu mag jij de puzzel maken.” En weg was de kleurplaat waar hij zo lang mee bezig was geweest.

(B)engeltjes

Sommige kinderen lijken het altijd beter te weten, want zo hebben zij het nou eenmaal geleerd. Ik liep weleens met 3 scharen rond in mijn hand. ”Juffrouw, je doet het fout, je mag er maar 1 tegelijk vasthouden en hij moet op de kop.” Tja, daar zat ook wel wat in… Of wanneer het opruimtijd is. Ik vraag één keer of ze willen helpen en 9 van de 10 kinderen springen op en ruimen alles op. De snelste wint de eer. Het zijn wel engeltjes.

De vragen vliegen je overigens om je oren over werkelijk alles: ”Wat voor make-up gebruik jij?” “Hoe oud ben jij?” “Heb jij weleens een jurkje aan?” “Hoe schrijf je jouw naam?” “Heb je een vriendje?” “Waar woon jij?” Niks blijft je bespaard, en vervolgens volgt er nog een stortvloed aan waarom, hoe en waar vragen.

Materiaal

“Wie heeft die gemaakt?” “Die heb ik gemaakt.” “Woooow, echt!? Die is echt supermooi!” Met als resultaat dat ik 9 vliegers krijg die min of meer op het voorbeeld lijken.

Glitters. Ja.. Die krijg je OVERAL.  Ook 3 weken later vond ik ze nog. In mijn tas, op mijn kleding, onder mijn slippers, in mijn haar, in mijn bed. Werkelijk o-v-e-r-a-l! Tenzij je erbij wilt lopen als een discobal, let op met glitters!

De uitspraken die je te horen krijgt zijn geweldig. Je spreekt de kinderen persoonlijk, en sommigen vertellen hun meest grote, mooie, droevige of juist vrolijke verhalen. Dit was een kleine inkijk van wat ik heb meegemaakt tijdens het knutselen. Kinderen kwamen met veel plezier knutselen, en dat is precies waar ik het voor gedaan heb!

Au revoir!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!