Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Tour du Mitch: een zomer als invaller

Tour du Mitch: een zomer als invaller

5 minuten
05-04-2017
Mitchel van Essen

“Tijd voor avontuur Mitch: weg met de vastigheid en deze zomer aan de slag als invaller!” Na twee zomers als vaste animateur was het inderdaad tijd voor een nieuwe uitdaging. Maar met mijn lichtelijke autistische trekjes, milde variant van smetvrees en voortdurende drang naar een lekkere douche was het toch spannend. Van plek naar plek hobbelen in een Renault Clio om daar even de held uit de hangen. Vet? Super vet! 

Om eerst maar eens een beeld te schetsen: kijk en geniet!

Hoe wie wat waar

Mijn carrière bij Team4Animation (toén nog Zomerjobs) begon op een grote camping in het heerlijk warme Valras Plage. Twaalf maanden later reed ik in m’n grijze Cliootje naar de Provence om een zomer te draaien op Camping Chasteuil Provence! In m’n eentje tussen de Fransen, wat een zomer was dat. Met recht de zomer van mijn leven. Als afgestudeerde kreeg ik de eer om na deze zomer te werken op kantoor en werkervaring op te doen om mijn nog wat kale CV te vullen. Voor zover er nog rood bloed door m’n aderen stroomde, werd dat nu echt vervangen voor oranje-blauw-bloed. Wat is dit toch een mooi bedrijf en wat een eer om hiervan deel uit te maken. Natuurlijk kwam de zomer, nummer drie (!), er ook weer aan: wat zou mijn rol worden? Al snel kwam naar voren dat ik de auto in zou gaan en eruit zal stappen als er ergens iets aan de hand zou zijn. Troubleshooter Mitchel it is!

Dagboek van een Trouble shooter

Dagboek

2 juli

Daar gingen we dan: weg van huis in onze spierwitte Renault Clio. Denise brengt me naar de eerste plaats van bestemming: Camping de l’Arche in Anduze. Een plek die mijn hart later blijkt te stelen: wat een gigantische top plek is dit! Lieve campingbazen, prachtige omgeving en fantastische collega’s. De zomer is aan, en dat besef ik me maar al te goed!

 

Renault 4

Misschien wel hét hoogtepunt van mijn zomer: lekker touren in de vrije uurtjes in Pièrre, ‘onze Renault 4’. C’est la vie du invaller!

Reisdagboek

14 juli

Na een week op de grote drukke l’Arche, een paar dagen op een kleinere rustigere camping Bontemps was het tijd om rond te rijden. Vera en ik zijn er klaar voor om te kijken of het overal goed gaat. Kilometers maken we alsof het niks is en zo bezoeken we dagelijks veel campings. Van grote tot kleine, teams tot animateur-sterren, bergen tot azuurblauwe meren: Frankrijk heeft het en ik mag dat ontdekken. We slapen elke dag ergens anders bij medewerkers op de camping. De tent wordt opgezet, matjes worden gevuld en slaapzakken komen uit de kofferbak. De volgende ochtend liggen deze er trouwens weer net zo snel in: je wordt er mega handig in. Tent opzetten? Het is een peulenschil!

Bioscoop

1 augustus

Het is me een leventje wel, dat invallen. Normaal ben ik heel geordend en kan ik niet zo lekker omgaan met onverwachtse veranderingen. Nu moet ik wel! Onderweg naar Straatsburg rechtsomkeer maken om ergens anders te helpen. Per dag, wat zeg ik: per uur veranderd je schema. Een ervaring die achteraf heel goed voor me was. Ik merk dat ik dit kan, dit heel leuk vindt en echt een bijzonder mooie zomer beleef. Ik zie, ervaar en leer zoveel! Dat is met geen studie te behalen. Het gevoel om tijdelijk ergens kort de held uit te hangen, vind ik stiekem fantastisch. Je leert veel mensen kennen, leert voor jezelf zorgen in álle omstandigheden en de tijd vliegt. Uren, dagen, weken: ze vliegen voorbij! Zoals hier: invallen voor Lotte die een herkansing moet maken. Drie dagen met Franse collega’s optrekken en samen toffe dingen doen. Zoals naar de bios. Een uitdaging? Jazeker! Begreep ik de film? Zesje.

Zomer van je leven

8 augustus

Naast het invallen en het rondrijden maakte ik deze zomer ook veel filmpjes en foto’s! Zoals deze week: overal stoppen voor een dag om te knallen met een video. Lekker meelopen en beleven hoe zij hun zomer beleven. Zoals Sophie:

Invallen

27 augustus

Dat was hem dan: 27 augustus! Terug van waar we begonnen. Thuis! 17.000 km en tientallen campings verder. Spannende dingen beleefd, heel ontelbaar veel leuke dingen gedaan en veel mensen leren kennen. Een zomer om nooit te vergeten! Ga voor de zomer op de camping, maar pak na wat ervaring een zomer mee als invaller. Het is vet! Zo vet dat ik deze zomer weer ga.

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!