Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

​Tips voor je eerste week op de camping

​Tips voor je eerste week op de camping

3 minuten
21-07-2020
TOP Animation

Het animatieseizoen is van start en je begint weer op een nieuwe camping. Misschien is dit wel de allereerste keer dat je aan het werk gaat. Met deze tips wordt jouw eerste week gegarandeerd een succes!

1. Kijk naar je collega

Van kijken leer je! Zorg dat je al wat eerder op de camping aankomt en neem de tijd om te kijken naar wat jouw collega doet. Je hoeft dit natuurlijk niet letterlijk te kopiëren, maar je krijgt wel een idee over hoe je bepaalde activiteiten vorm kan geven en hoe je de kinderen kunt aanspreken.

2. Wees voorbereid

Zorg dat je jezelf goed voorbereid. Speel je een spel? Zorg dan dat je alle regels kent. Maak je een knutsel? Zorg ervoor dat je weet hoe je de knutsel moet maken. Zorg dat je weet wat er van je verwacht wordt, dan kun je daar altijd op terugvallen.

3. Vertrouw op je gevoel

Animatiewerk draait bijna altijd om gevoel. Het gevoel dat de kinderen bij jou krijgen en het gevoel dat jij weer van de kinderen krijgt. Vertrouw op jezelf en je instinct. Vaak is de oplossing van een probleem of het antwoord op een vraag iets wat je met je instinct en gevoel kunt beantwoorden of oplossen. Doe wat goed voor jou voelt.

4. Overleg

Overleg met je collega en geef elkaar feedback. Zo kunnen jullie elkaar blijven verbeteren. Houd na een activiteit of aan het einde van de dag een kort evaluatiemoment en bespreek wat er goed ging en wat er eventueel anders kan. Wees ook niet bang om je collega om advies te vragen.

5. Creëer een band

Op veel campings heb je een collega waarmee je tijdens de zomer samenwerkt. Leer elkaar kennen en probeer een band op te bouwen. Hoe gezelliger jullie het samen hebben, des te enthousiaster jullie zijn tijdens de activiteiten. Als je het zelf naar je zin hebt, straal je dat ook uit naar de gasten.

Hopelijk ben je wat minder nerveus na het lezen van deze tips. Onthoud altijd dat iedereen het ooit voor het eerst heeft gedaan en dat iedereen het heeft moeten leren. En vergeet niet dat fouten maken mag! Van je fouten leer je en kun je groeien. Zorg er vooral voor dat je het naar je zin hebt en dat je dat ook naar de kinderen uitstraalt, dan komt de rest vanzelf goed!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!