Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Tips and tricks voor contact met het thuisfront

Tips and tricks voor contact met het thuisfront

4 minuten
04-03-2018
Michelle van der Velden

Vertrek jij misschien deze zomer helemaal in je eentje naar Frankrijk om op een camping te werken. Of heb je misschien last van heimwee? Dan kan contact met het thuisfront jou eventueel helpen om de zomer door te komen. Maar heb je het misschien erg naar je zin op de camping en wil je echt alles delen met je familie, dan is deze blog misschien ook van nut. Contact met het thuisfront is namelijk erg belangrijk. Soms heb je ook gewoon weer even behoefte om Nederlands te praten. Toch kan het contact soms moeizaam verlopen. Je bent af en toe hele dagen aan het werk en als je ‘s avonds in je bed ligt, dan is het misschien te laat om even naar huis te bellen. Hoe kun je nu het beste contact houden met het thuisfront?

Wifi-verbinding

Belangrijk voor het contact is natuurlijk een goede wifi-verbinding. Dit is iets wat ze vaak nog niet echt te lijken kennen op de Franse campings. Op de meeste campings heb je misschien geluk en mag je van de eigenaar gratis gebruik maken van het netwerk. Maar soms kan je pech hebben en zal je net als de campinggasten moeten betalen. Als dat gelukt is, dan is het vaak nog zoeken naar waar de verbinding het beste werkt. Ik heb 1 jaar op een camping gewerkt waar de wifi gewoonweg niet werkte in onze caravan. Op een andere camping had je bijvoorbeeld de beste wifi bij de receptie. Voor het beste contact met je thuisfront, kun je dus ook beter op zoek gaan naar de plek waar je de beste wifi-verbinding hebt.

Skype

Wat natuurlijk een goede manier is om je familie of vrienden te zien, is om af en toe eens te skypen. Hier is dan wel echt een supergoede wifi-verbinding voor nodig. Wees dus gewaarschuwd dat je het vaak 100x moet proberen om eindelijk contact te krijgen en vaak heb je dan ook zo’n slechte verbinding dat het gewoon niet werkt. Heb jij wel goede wifi, dan moet het geen enkel probleem zijn en dan is het zeker leuk om eens te Skypen of misschien wel face-timen.

WhatsApp/Facebook

Om er echt voor te zorgen dat je hele achterban op de hoogte is van alle activiteiten en bezigheden in Frankrijk, kun je ze natuurlijk altijd appen of berichten sturen op Facebook. Met de nieuwe veranderingen op het gebied van mobiele abonnementen, zal het ook makkelijker zijn om je 4g te gebruiken in het buitenland. Dit maakt het dus wel heel makkelijk om vaak berichten te sturen, zonder dat je lastig moet doen met een buitenlands abonnement.

Blog

Wat ook leuk is om te doen is natuurlijk een blog bij te houden over je avonturen. Ik heb 2 zomers ook geblogd over mijn zomer en dit is natuurlijk ook erg leuk om te delen met je familie. Je kunt ook op facebook een soort van blog bijhouden door bijvoorbeeld wekelijkse updates te geven.

Je kunt natuurlijk altijd contact opnemen met het thuisfront als je het even wat moeilijker hebt, maar vergeet vooral ook niet te melden als je het naar je zin hebt. Laat ze vooral weten dat het de zomer van je leven is en dat je nooit meer naar huis wilt!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!