Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Reeks verhalen van animateurs: wat maakt animatiewerk zo leuk voor jou?

Reeks verhalen van animateurs: wat maakt animatiewerk zo leuk voor jou?

4 minuten
13-03-2020
TOP Animation

Toen ik besloot om animatiewerk te gaan doen, wilde ik er vooral heel veel van leren. Dat het zo’n effect op mij zou hebben, had ik van tevoren nooit gedacht. Je eerste zomer is supers pannend, omdat je nooit precies weet waar je terecht komt. Toch kon ik niet wachten om in het diepe te springen en dit avontuur aan te gaan. Een avontuur was het zeker, heel leerzaam maar vooral ontzettend leuk. Er zijn zoveel aspecten in animatiewerk waarvan ik nooit verwacht had dat ik er zoveel plezier in zou hebben. Toen ik alle dansjes kreeg schrok ik best wel even, hoe ging ik die ooit allemaal uit mijn hoofd kennen? Het is ook lastig voor te stellen wat het doet met jou en de kinderen tijdens de zomer als je alleen in je huiskamer staat te oefenen, maar neem maar van mij aan dat het magisch is. Toen er voor het eerst gedanst werd op de training voelde ik het al. Iedereen is zó enthousiast en danst vol passie minidisco. Op dat moment werd ik er verliefd op. Ik wil het uren en uren achter elkaar doen en ik kan er helemaal in opgaan. En die pasjes? Dat komt vanzelf. Gelukkig zijn er een heleboel andere geweldige gekke mensen die het net zo graag doen als ik.

Waarom animatiewerk zo leuk is

Superhelden en piraten

De sfeer die bij animatiewerk hoort vond ik heel fijn. Iedereen is op vakantie, het is (meestal) mooi weer en je doet super leuke dingen voor je werk! Ik kon altijd heel erg genieten van de voetbaltoernooien, want het maakt natuurlijk niks uit of je 9 bent of 19, het blijft heel prettig om die bal in het doel te knallen. En wat betreft de sport, iedereen doet mee! Ouders, kinderen, het maakt niet uit. Ouders zijn sowieso vaak ook ontzettend blij met je, omdat je hun kinderen blij maakt en zij daardoor ook een fijne vakantie hebben. Dus als je ze dan lief aankijkt omdat je team één iemand te kort heeft of omdat je wel wat hulp kunt gebruiken bij een activiteit, heb je natuurlijk altijd een voordeeltje. Ik hou ook ontzettend van zulke dingen organiseren, dus daar kwam ik ook goed tot mijn recht. Natuurlijk gaat dit niet altijd even soepel, maar het geeft mij wel echt een kick als je een activiteit goed kunt organiseren en dat je ziet dat de kids het leuk vinden. Ik kan namelijk stiekem ook best wel een show-off zijn en vind het geweldig om uit mijn dak te gaan tijdens de avondactiviteiten. Wanneer krijg je nou weer de kans om de superheld of piraat uit te hangen en K3 te zingen voor een publiek?


In het dagelijks leven…

Sinds ik terug ben in Nederland ben ik ‘gewoon’ weer aan het studeren, maar mijn zomer in Frankrijk heeft me ook veel gebracht in het dagelijks leven. Ik ben wat losser en ik weet beter hoe ik mijn kwaliteiten kan toepassen. Dit is natuurlijk een meerwaarde in heel veel situaties. Animatiewerk is een deel van mij geworden. Let’s just say it’s a way of life, een ontzettend fijne afwisseling in het dagelijks leven. Het is dat kleine meisje waarvan ik hoop dat ze nooit groot wordt en altijd lekker kind mag blijven. Gelukkig is mijn kleine broertje ook altijd in voor een dansje ;)

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!