Quiz-night!

Quiz-night!

Quiz-night was de avond waar de campinggasten, maar stiekem ik toch ook, naar uit keken op mijn camping van afgelopen zomer. Maar hoe pak je dat aan met allemaal verschillende leeftijden en categorieën, maar vooral alle talen die je moet spreken. In deze blog praat ik je bij in hoe ik deze avond heb aangepakt!

Quizzen met de master

Terwijl ik dit stuk schrijf hoor ik de gasten nog zeggen, ‘Weet die jongen zelf ze ook allemaal?’. Nou ik kan zeggen dat ik voor 90% alles weet van de quizzen, die 10% was vaak écht voor mijn tijd. Mijn quizavonden vonden altijd plaats op de vrijdagavond en iedereen leefde hier echt naartoe. In de vijf weken dat ik in Saint Leu d’Esserent heb gezeten, had ik om de week een terugkerende quiz, (Aangezien ik op een doorreiscamping zat) die bestond uit liedjes of tv en films. Het voordeel van deze avond was dat het een zeer simpel opgezet iets was, wat ook nog eens gauw anderhalf uur vulde.

Leeftijdsverschil? Geen probleem!

Hele families waren aanwezig bij de quizzen en fanatiek dat ze waren! Maarja, de leeftijden zijn behoorlijk verspreid, dus qua liedjes en films/tv-series moet je een breed scala hebben. Niks is vervelender als je een tijdje niets te doen hebt tijdens zo’n quiz, omdat je een paar liedjes niet herkent. Ik wisselde regelmatig de stukjes voor beide groepen af, zodat iedereen content bleef.

Wat betreft meerdere talen, ja dat is iets moeilijker. De gezinnen blijven meestal bij elkaar zitten, maar je kan ook proberen te stimuleren om verschillende talen bij elkaar te zetten, en ik moet zeggen, dat levert soms ook een hele show op! Op zo’n moment ervaren de gasten ook jouw struggles met het schakelen tussen meerdere talen.


Vooral lol hebben

Tijdens de quiz is het vooral belangrijk dat iedereen plezier heeft. Zowel de jongsten als de oudsten, de snelste als de trage. Ik gooide af en toe in een keer een regel erdoor dat bepaalde namen goed gespeld moesten worden of dat mensen één liedje nog een keer mochten horen. Wat soms ook voorkwam was dat mensen spontaan mee gingen zingen met nummers en dat is echt een magisch moment wanneer je dertig man uit volle borst hoort zingen. Het laatste wat niet mag ontbreken is een prijs en daarmee overtrof ik iedere keer weer de verwachtingen. Onder een geheimzinnige doek stopte ik van tevoren al de prijs en iedereen moest en zou die weten te bemachtigen. Als dan uiteindelijk de punten geteld waren, dan werd de doek er vanaf gehaald en kwamen ze tot de conclusie dat ze een rol toiletpapier hadden gewonnen. De winnaars moeten dan lachen, maar de rest van het publiek lacht het hardst op dat moment.

Was dat de blog alweer?!! Tja, als je plezier hebt dan gaat het snel voorbij, maar niet getreurd, over een tijdje verschijnt er weer een nieuwe blog! Dus voor nu zeg ik Salut! en ik zie jullie de volgende keer weer hier!

Over de blogger
Timo Boom
Timo Boom

Salut, klaar voor ronde twee! Na het daverende succes van mijn vorige zomer in Saint Leu d’Esserent, beproef ik mijn tweede zomer in Sisteron, het zonnige zuiden van La France. Volg je mijn gekke avonturen mee met wat ik zoal beleef op deze nieuwe locatie? Fais attention à mes blogs en dan neem ik je mee op dit nieuwe avontuur. A tout a l’heur!!!

alle blogs van Timo
Vacature bij deze blog
Avondentertainment op een grote camping

Avondentertainment op een grote camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2021