Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Quatorze juillet nationale feestdag

Quatorze juillet nationale feestdag

2 minuten
20-02-2019
TOP Animation

Als je in Frankrijk gaat werken deze zomer, is er een grote kans dat je deze dag mee gaat maken. Reden voor een feestje! 14 juli, ook wel quatorze juillet, is namelijk de nationale feestdag in Frankrijk. Wat kun je op deze feestdag allemaal verwachten?

Spellen op de camping

Op de camping waar ik afgelopen zomer aan het werk was, werd er iemand ingehuurd die met allerlei familiespellen naar de camping kwam. Het animatieteam mocht helpen met het uitleggen en natuurlijk ook meedoen. Super leuk! De meeste campings vieren 14 juli met spellen of andere activiteiten. Soms ben jij degene die dat voorbereid, maar vaak heeft de camping hier zelf ook al iets voor bedacht. Je kunt natuurlijk wel zelf voor wat decoratie zorgen door in de miniclub vlaggetjes en slingers te gaan knutselen.

Lampionoptocht

Ook een leuke optie om op je camping te doen op 14 juli! Vlak voor het vuurwerk kun je met ouders en kinderen een lampionoptocht doen. Tijdens deze optocht kun je alle mensen verzamelen die ook naar het vuurwerk willen kijken en daar samen heen lopen. Grote kans dat iedereen op de camping dan meteen op de hoogte is van het animatieteam.

Vuurwerk

Wanneer het donker wordt, is er vaak vuurwerk te zien op veel verschillende plekken in Frankrijk. Dit zijn vaak geregisseerde vuurwerkshows. Het vuurwerk wordt meestal ook ondersteund door muziek. Als er eentje in de buurt van je camping is, is het zeker de moeite waard om te gaan kijken! En anders zijn er misschien campinggasten of collega’s met een auto die je lief aan kunt kijken voor een lift 🙂

Dansavond

Na het vuurwerk is er vaak een dansavond voor iedereen die het leuk vindt. Hele dorpjes komen naar een feestterrein of feesttent om samen te dansen en feest te vieren. Ik heb zelf vorig jaar de madison en heel veel andere dansjes gedanst met Fransen en wat collega’s van de camping. De perfecte plek om je kennis van (Franse) dansjes uit te breiden!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!