Quatorze juillet nationale feestdag

Quatorze juillet nationale feestdag

2 Minuten
20 Feb 2019

Als je in Frankrijk gaat werken deze zomer, is er een grote kans dat je deze dag mee gaat maken. Reden voor een feestje! 14 juli, ook wel quatorze juillet, is namelijk de nationale feestdag in Frankrijk. Wat kun je op deze feestdag allemaal verwachten?

Spellen op de camping

Op de camping waar ik afgelopen zomer aan het werk was, werd er iemand ingehuurd die met allerlei familiespellen naar de camping kwam. Het animatieteam mocht helpen met het uitleggen en natuurlijk ook meedoen. Super leuk! De meeste campings vieren 14 juli met spellen of andere activiteiten. Soms ben jij degene die dat voorbereid, maar vaak heeft de camping hier zelf ook al iets voor bedacht. Je kunt natuurlijk wel zelf voor wat decoratie zorgen door in de miniclub vlaggetjes en slingers te gaan knutselen.

Lampionoptocht

Ook een leuke optie om op je camping te doen op 14 juli! Vlak voor het vuurwerk kun je met ouders en kinderen een lampionoptocht doen. Tijdens deze optocht kun je alle mensen verzamelen die ook naar het vuurwerk willen kijken en daar samen heen lopen. Grote kans dat iedereen op de camping dan meteen op de hoogte is van het animatieteam.

Vuurwerk

Wanneer het donker wordt, is er vaak vuurwerk te zien op veel verschillende plekken in Frankrijk. Dit zijn vaak geregisseerde vuurwerkshows. Het vuurwerk wordt meestal ook ondersteund door muziek. Als er eentje in de buurt van je camping is, is het zeker de moeite waard om te gaan kijken! En anders zijn er misschien campinggasten of collega’s met een auto die je lief aan kunt kijken voor een lift 🙂

Dansavond

Na het vuurwerk is er vaak een dansavond voor iedereen die het leuk vindt. Hele dorpjes komen naar een feestterrein of feesttent om samen te dansen en feest te vieren. Ik heb zelf vorig jaar de madison en heel veel andere dansjes gedanst met Fransen en wat collega’s van de camping. De perfecte plek om je kennis van (Franse) dansjes uit te breiden!

Over de blogger
Manon Winter
Manon Winter

Bonjour! Ik ben Manon en ik hou van minidisco, de keukenprinses uithangen en crossfitten. Je kunt me tegenkomen tijdens de trainingen, waar ik de hele dag aan het stuiteren en dansen ben. Ik heb er al 3 zomers voor TeamAnimation opzitten en mag komende zomer nog een keertje!

alle blogs van Manon
Vacature bij deze blog
Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022