Quand il pleut – Regenprogramma

Quand il pleut – Regenprogramma

Het lijkt nu misschien niet nodig, de zon schijnt fel aan de hemel en je bent al flink verbrand. Maar schijn bedriegt… Om te zorgen dat je iets achter de hand hebt wanneer er een herhaling  van de horrorzomer van vorig jaar plaats vindt, hier het beloofde regenprogramma. Een aantal simpele ideeën die makkelijk uit te voeren zijn. Denk er wel om dat niet ieder spel op iedere camping ook daadwerkelijk mogelijk is, er moet wel ruimte zijn, want denk er aan VVV, veiligheid voortdurend voorop!

Bowlen04 Bowlen

Nodig:

 • 10 flessen met een klein laagje water
 • Kleine bal
 • Enthousiaste kinderen

Bowlen is makkelijk en je hebt maar weinig nodig. Zorg met veel kinderen voor twee bowlingbanen, anders vervelen ze zich snel. Het laagje water hoeft niet te hoog, gewoon zodat de fles niet bij het minst of geringste om valt. Laat alle kinderen net als bij echt bowlen 2 keer gooien. Haal tussen de worpen door de omgevallen flessen weg (dit kun je ook door kinderen laten doen). Afhankelijk van de tijd en de hoeveelheid kinderen kies je hoeveel beurten iedereen krijgt. Vaak hebben ze er rond 7 wel genoeg van, dus zorg dat je niet meer doet.

Jeux d’apéro

Kaartspelletjes: wie bouwt de hoogste toren van bierviltjes, pesten, poker (versimpelde versie)

Qu’est-ce que je dessine: Laat een kind naar voren komen om iets uit te tekenen op een groot vel papier of whiteboard (afhankelijk van je materiaal). Laat de andere kinderen raden wat het is, degene die het raadt mag vervolgens tekenen.

Bingo

Nodig:

 • Bingokaarten
 • Nummers (1-30)
 • Prijsjes

Op de ene camping zijn kinderen er zo op uitgekeken, op de ander spelen ze het de hele middag, maar een feit is dat bingo in Frankrijk een begrip is. Maak zelf een paar bingokaarten en zorg dat je fiches of gewoon papiertjes hebt met nummers. Deze kun je beide hergebruiken als je de kinderen papiersnippers op de kaarten laat leggen. Zorg voor een aantal leuke prijsjes voor de winnaars and let the game begin!

Indoor pingpong

Nodig:

 • Grote houten tafels
 • Pingpongbatjes
 • Balletjes

Dit is alleen mogelijk als je grote houten tafels hebt. Afhankelijk van de grote van je miniclub kun je besluiten wat voor soort pingpong je wilt spelen, maar vaak is het niet veilig om te rennen. Daarom is het beter ze te laten overspelen met of zonder net. Hou in je achterhoofd dat hoe leuk het ook is, veiligheid gaat altijd voorop!

Theater

Nodig:04 masker

 • Zelfgemaakte maskers
 • Enthousiaste toneelspelers

Niet op iedere camping komt theater zo goed van de grond, maar regen is een ideaal moment om het toch te proberen. Laat kinderen hun eigen maskers maken en geef ze daarna de vrijheid om hun eigen toneelstuk te bedenken.

 

Over de blogger
Jeroen Fermont
Jeroen Fermont

Hoi, ik ben Jeroen. Mede-Eigenaar van TeamAnimation. Wat begon als een simpele zomer eindig de in een échte verslaving. Nu ben ik zo'n 24/7 bezig om TeamAnimation met fantastische collega's beter te maken.

alle blogs van Jeroen
Vacature bij deze blog
Sportentertainer op een grote camping

Sportentertainer op een grote camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022