Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Overlevingstechnieken voor de Franse WiFi

Overlevingstechnieken voor de Franse WiFi

3 minuten
28-03-2018
TOP Animation

Ik heb maar één woord voor hoe ik de Franse WiFi heb ervaren: DRAMA. Als je verwacht te gaan Netflixen op de camping, dan kun je dat (meestal) wel vergeten. Van mijn camping kreeg ik een code om gratis gebruik te maken van de wifi voor de hele zomer, maar dat liet nog wel eens te wensen over … 

Terras-WiFi

Alleen op het terras kon je verbinding maken, nou ja verbinding … Af en toe kreeg je WhatsAppjes binnen en met een beetje geluk werden er een paar verstuurd. Ik zat in de middle of nowhere waar ik helemaal geen bereik had dus 4G gebruiken of sms’en/bellen dat zat er ook niet in. Een digitale detox kon je deze zomer dus wel noemen. Best lekker rustig. Toch is het wel fijn om af en toe even het thuisfront te laten weten dat het goed met je gaat.

Overlevingstechnieken

Hoe heb ik dat dan toch overleefd? Dat vraag je je nu vast af. Ten eerste had ik al snel door waar de WiFi wel en niet werkte en waar de sterkste verbinding was. Ook kwam ik erachter dat hoe minder mensen op de WiFi zaten, hoe beter het de WiFi werkte dus ik keek vooral ’s ochtends vroeg op mijn telefoon. Het thuisfront heb ik verder niet veel gesproken. Ik probeerde wel eens te videobellen maar dit moest ik na een paar minuutjes weer afkappen vanwege de slechte verbinding. Als ik tripjes maakte naar bezienswaardigheden buiten de camping of de supermarkt in het dorpje werkt de verbinding al wel beter dus dan kan ik sms’en of even snel bellen.

Tips

Helaas moet je in zes weken ook wel eens wat zaken regelen. Gelukkig mocht ik af en toe een computer in de receptie gebruiken om dat te doen want op de wifi ging dat zeker niet lukken.

Ik was er wel vanuit gegaan dat ik mezelf af en toe lekker in mijn caravan kon terugtrekken om Netflix te kijken. Dat zat er dus niet in. Daarom kan ik al nog als tip geven om een aantal films te downloaden op je laptop.

Hopelijk heb jij meer geluk op je camping! En zo niet, dan ben je wel verplicht om sociaal te doen hè 😉

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!