Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Terugkijken naar de zomer: oranje-blauw is wauw

Terugkijken naar de zomer: oranje-blauw is wauw

7 minuten
21-12-2017
Manon Winter

Het jaar is zoals je weet bijna voorbij en de zomer met animatiewerk ligt alweer heeeeel ver achter ons (zo voelt het tenminste). Daarom een goed moment om stil te staan bij de avonturen die we allemaal beleefd hebben in het oranje-blauw. Ik heb wat collega’s gevraagd naar hun allerleukste animatieherinnering van afgelopen zomer. Dit is wat ik terugkreeg…

Channa en Janine

Wij hebben deze zomer samen ruim twee weken lang mogen genieten van de aanwezigheid van een van de schattigste, liefste kindjes die er bestaat. Dit jongetje was zo lief, dat wij eigenlijk wel verliefd op hem werden. Dit vertelden wij hem ook, want een open communicatie is natuurlijk heel belangrijk. Helaas was zijn reactie niet positief voor ons, maar wel extreem schattig. Hij vertelde ons namelijk een beetje verlegen dat hij verliefd was op een meisje uit zijn klas, en ja, daar konden wij natuurlijk niet bij. Zelfs op de vraag: “Maar kan je niet ook verliefd zijn op ons?”, antwoordde hij: “Nou, ik ben eigenlijk alleen verliefd op dat meisje uit mijn klas, en mama. Maar ik vind jullie wel heel lief!” Zoals je begrijpt, was ons hart natuurlijk helemaal gesmolten, en stelde dat laatste ons wel gerust.

Dennis

Vrijdagavonden was het op onze camping ‘Le Provençal’ tijd voor het grote spel. Mijn collega en ik hadden zelf een leuk spel bedacht en daar kwamen bijna alle kinderen (van alle nationaliteiten) op af. Het was bijzonder om ze zo zien te genieten van ons spel. Na afloop vroegen ze zelfs of ze de attributen mochten hebben om het spel nog een aantal keer te spelen. Geweldig!

Lotte

Afgelopen zomer draaide ik de animatie in mijn eentje op de camping en daardoor kreeg ik ook alle aandacht van de kinderen. Het is dan zo leuk als je rondloopt over de camping en kinderen komen gelijk naar je toe rennen om je een knuffel te geven en weer hun hele dag uitgebreid te vertellen. Voor de minidisco liep ik ook altijd een rondje over de camping om de kinderen te verzamelen. Dan is het echt tof om uiteindelijk in zo’n stoet over de camping te lopen en al die kinderen die dan je hand willen vasthouden.

Dit was ook met de lampionnen optocht die ik een paar keer had gedaan op de camping. Ik had uiteindelijk mijn lampion aan een kindje gegeven die er geen een had waardoor ik dus twee handen vrij had. Dan is het zo schattig als dan kindjes vragen of ze je hand mogen vasthouden tijdens het lopen. Helemaal ook als 1 iemand dan je hand los laat en er gelijk een ander kind naartoe schiet om je hand vast te pakken. Dat zijn wel echt de momenten dat je ultiem geniet van het animatiewerk. Je krijgt dan ook echt wat terug voor wat je aan het doen bent.

Bas

Het tofste iets was het ongeveer elke dag vers brood halen bij de bakker ’s ochtends vroeg. Wanneer ik nog op de camping was of net terugkwam stonden de kids al in hun enthousiasme naar me te schreeuwen: “Hé Bas!” En dat je dan dacht, ‘laat die arme ouders nog even slapen’. Maar je bent als animateur een held, 24/7. Dat is op dat soort momenten wel duidelijk.

Maaike

Het hoogtepunt van deze zomer was toch echt wel de verjaardag van Lenny de Vos. De hele dag was Lenny er om gekke streken uit te halen, te knuffelen en high-fives te geven aan ‘onze’ miniclubkroost. De kinderen hadden cadeautjes gemaakt en het Lenny dansje extra goed geoefend. De hele dag vroegen de kinderen wanneer hun beste vriend Lenny weer zou komen spelen. ’s Avonds was er een extra lange minidisco en als klapper een regenboogtaart, door de miniclub zelf gebakken. De hele camping zong drietalig de longen uit het lijf op ‘happy birthday’ en daarna gingen we lekker samen smikkelen van de taart. Mmmmm wat een heerlijke dag!

Daphne

Je mag geen lievelingskindjes hebben op de camping, maar wij hadden wel zeker een van de liefste kindjes op de camping staan! Dit was een meisje van drie jaar die heerlijk meedeed met de miniclub. En veel kletsen dat ze kon! Ze was zo open naar de mensen om haar heen en al gauw had ze ook mijn hart gestolen. In mijn pauzes wilde ze altijd samen zwemmen. Als ik haar moest vertellen dat ik weg moest, dan was ze teleurgesteld. Ik moest haar drie keer vertellen dat ik haar een paar uur later weer zou zien. Zowel ’s ochtends als ’s avonds was ze bij onze activiteiten en wilde ze deze het liefst samen doen. Altijd vertelde ze dat ze mee ging dansen met de miniclub, maar ’s avonds durfde ze dan toch niet meer. Maar.. de laatste avond heeft ze, op een plek waar ze dacht dat ik het niet kon zien, mee staan dansen! Ze heeft ruim 2,5 week bij ons op de camping gestaan en de laatste dagen merkte ik dat ze het moeilijk vond om weg te gaan. Dit lieve, leuke, spontane meisje heeft 100% mijn zomer gemaakt!

Luc

Een van mijn leukste momenten was het volgende. Samen met Jesse en Amy ben ik naar de Mac geweest met de auto van de papa en mama. Ik heb me nog nooit zo erg vader gevoeld en het leek net alsof ik getrouwd was met Eva. Zo konden papa en mama rustig de tent afbreken.

Bonus material: het meest traumatische moment van Luc

De meest traumatische gebeurtenis was elke vrijdagavond, want toen kwam er een Franse goochelaar. Ik mocht elke week vertalen voor alle Nederlandse kinderen en het was echt zo slecht. Elke keer heb ik een potje lopen janken omdat het weer vrijdag was. Het was echt niet normaal en ik zag er elke week tegenop. Je kon gewoon alles zien en ik barstte dan ook op een gegeven moment in lachen uit en ik was zo cynisch als de pest met het vertalen. (Mocht je benieuwd zijn naar de goochelaar, zie dit filmpje!).

Manon

Toen ik wat collega’s gevraagd had wat hun allerleukste moment was van afgelopen jaar, kreeg ik de vraag teruggekaatst van Luc. Goede vraag wel! Ik heb er even over nagedacht en hier is het dan: een van mijn leukste momenten van afgelopen zomer.

Ik vond het altijd heel leuk om K3 op te zetten in de miniclub omdat ik dan zelf ook uit volle borst mee kon zingen. Helaas was collega Bas daar na ongeveer een week ietsjes minder blij mee. Hij kidnapte mijn telefoon om mijn K3 playlist op Spotify te verwijderen. Toen ik me er bijna bij neergelegd had dat we alleen nog maar kinderen voor kinderen en kids united gingen luisteren elke dag, kwamen er die middag drie zusjes langs die ook altijd naar de miniclub kwamen. Ze fluisterden in mijn oor dat ze wel K3 cd’s mee wilden nemen de volgende ochtend. Wij hadden zelf een cd-speler die best wel hard kon in de miniclub. Super lief natuurlijk dat ze eraan gedacht hadden, we hebben die ochtend nog heerlijk mee kunnen zingen met K3!

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!