Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Omgaan met minder leuke ervaringen

Omgaan met minder leuke ervaringen

4 minuten
19-06-2019
TOP Animation

Tja, soms komt het ook voor dat het even wat meer tegenzit op de camping en dan bedoel ik niet alleen het weer natuurlijk. Heimwee, trammelant of andere problemen kunnen je plezier op de camping behoorlijk in de weg zitten, maar niet getreurd, hier lees je hoe ik omging met de wat mindere momenten op de camping.

Heimwee

Hoe je het ook wendt of keert, er zal altijd een moment komen van heimwee en dat je het campingleven zat bent. Je wilt gewoon weer even het oude vertrouwde gemopper horen van je ouders of het gekat van je broers en zussen. In één van mijn eerdere blogs vertelde ik al dat je een receptenboekje kan laten maken met korte aanmoedigingen van je familie erin voor in Frankrijk. Tuurlijk, je kan ze ook appen of bellen (als je je abonnement erdoorheen wilt halen), maar in sommige delen van Frankrijk is er geen of slecht bereik, zoals tussen of op de bergen.

Als dit dan alsnog niet helpt, dan kan je altijd bij je collega’s terecht; die zullen namelijk ook wel stiekem naar huis verlangen! Niet iedereen is zo stoer als dat ze zich voordoen, dus je kan ook je hart luchten bij elkaar.

Alleen op de camping…

Maarja, wat doe je als je alleen zit op een camping als enige animator? Niet blijven sippen, door-skippyen (mijn woordenboek zegt dat je het zo moet schrijven…), was een kreet die ik op mijn camping hoorde. Je moet de hele tijd vrolijk blijven, maar met het gemis van familie, vrienden of je geliefde wordt dat lastig. Vergeet alleen niet dat je in Frankrijk natuurlijk ook je eigen banden met families kweekt. Op mijn camping lukte het om in de vijf weken dat ik daar was, iedere week een andere surrogaatfamilie te vinden. Deze mensen zie je vaak en waarschijnlijk, ik weet het wel zeker, kan je daar ook terecht als je het even moeilijk hebt.

Op de trainingen zeggen we altijd: Alleen is nooit écht alleen!Je campinggasten zijn vaak een veilige haven, en laten we nou eerlijk zijn, wie kan zeggen dat die zesentwintig broertjes en zusjes heeft in de kinderclub?!! Door alle activiteiten wordt je ook weer opgeslokt met alle andere mensen en de voldoening van blije gezichten is in zo’n geval ook een goed gevoel en laat je jouw heimwee vergeten.

Onenig- en onduidelijkheden

Het mooiste wordt altijd als laatste gebruik: je zal zeker akkefietjes tegen komen. Zaken die niet duidelijk zijn, onderlinge onenigheden en ga zo maar door, alles passeert de revue. Ik zal niet zeggen dat het makkelijk is,wie mijn vorige blog heeft gelezen weet dat ik ook wat meegemaaktheb, maar het zit soms gewoon even tegen. Zet door, niks is écht meer waarderender als je dat allemaal doorkomt! Probeer compromissen te sluiten, praat dingen uit en begin met een schone lei; blijf vooral niet in het gezeur hangen. Je zomer is zo voorbij en er is geen tijd om te treuren, er moeten activiteiten gebeuren! Problemen horen erbij en worden ook weer opgelost of lossen zichzelf op; zonneschijn zonder regen geeft immers geen regenboog.

Beste mensen, dit waren de blogs voor de tussenperiode, maar niet getreurd want de zomer staat voor de deur! Vanaf de zevende van juli ben ik opnieuw terug te vinden in Frankrijk op een camping en ik kan nu al niet wachten om jullie op de hoogte te houden van mijn gekke avonturen daar. Voor nu houd ik de locatie nog eventjes geheim, maar we zien elkaar zeer snel weer terug; voor nu zeg ik A bientôt, A tout a l’heur et je souhaite vous une bonne vacance!!!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!