Oe la la?

Oe la la?

Le 19 août

Bonjour tout le monde,

 Ik zit nu al zeven volle weken in het midden van Frankrijk. Dit is natuurlijk niet gegaan zonder de Franse cultuur op te snuiven. Zo heb ik een paar opmerkelijke bevindingen gedaan… Overhaaste generalisatie kan ik hierbij niet voorkomen.

  1. Frans eten: Elke lunch beginnnen we met een heerlijk voorgerecht, zoals pâte en croute (goed he Danique!), of gewoon stokbrood met beleg en slaatje. Hoofdgerecht bestaat altijd uit een onmogelijk groot stuk vlees met patat of aardappel of pasta. Dan natuurlijk een toetje: Danoontje of appelmoes of taart! En eindigen met een kopje koffie… Maar die sla ik over.
  2. Sommige Fransen eten heel erg onsmakelijk… Moest ik even kwijt… en ook heel snel, ik houd het niet bij.
  3. Stokbrood is een multifunctioneel voorwerp: om op te eten en ermee eten (jaja kan als bestek dienen). En ze scheuren het stokbrood af :o, er ging een wereld voor me open!
  4. Sleutels: het begrip “reservesleutels” begrijpen de Fransen niet. De sleutelbos die ik heb, bevat drie dezelfde sleutels voor het animatiehuis…
  5. Blond haar en blauwe ogen; valt in Frankrijk iets meer op dan thuis… Jottem…
  6. Mobieltjes worden nauwelijks aangeraakt tijdens de lunch. We praten gewoon. Ik vind het heerlijk. Weg met de WiFi!!!
  7. Ik ga fietsen en krijg een fietsslot mee met de volgende cijfercode: 0000. De tweede keer was hBlois- supermooi is Frankrijk et ietsje beter: 1234. Gelukkig is Frankrijk geen Amsterdam 😉
  8. Fransen genieten van het leven. Veel eten, drinken, roken…
  9. Fransen verpesten hun gezondheid. Veel eten, drinken, roken…
  10. “Bonjour, ça va?” “”Ça va. Et toi ?” De standaard openingszin die we op de middelbare school hebben geleerd. Het klopt, iedereen groet elkaar elke dag. En met twee kussen op elke wang (in deze streek dan). De Fransen hier vinden het echter heel grappig om jou elke keer braaf die zinnetjes te horen herhalen. En daar wordt smakelijk om gelachen…. Heel leuk ja…

 

Over vijf dagen weer naar huis. Ik ga alles missen: de plek, gewoontes, mensen en natuurlijk het werk… Tot snel thuisfront.

Bisous Maxime

Over de blogger
Maxime Garritsen
Maxime Garritsen

Boe! Ik ben Maxime, geneeskundestudent uit Amsterdam. Deze zomer werkte ik op camping Château des Marais. Lees hier meer over mijn top zomer!

alle blogs van Maxime
Vacature bij deze blog
Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022