Ochtendwandeling

Ochtendwandeling

2 Minuten
06 Apr 2019

Tijdens de zomer van je leven doe je veel leuke activiteiten. Voetbal, speurtochten, miniclub, Splashdance en ga zo maar door. Een onbekendere activiteit is de ochtendwandeling. Dit kan komen doordat het niet mag van je baas, verantwoordelijkheid technisch gezien (check dit dus wel als je deze activiteit wilt gaan doen) of misschien komt het dat er geen leuke wandeling in de buurt is (wat ik nauwelijks kan geloven als je in Frankrijk werkt). Maar als deze twee dingen niet van toepassing zijn voor jou, waar wacht je dan nog op?


Ochtendwandeling?

Een ochtendwandeling is iets heel anders dan enthousiast rond schreeuwend over de camping kinderen vermaken. Het vereist een ander soort voorbereiding dan een show, een sport of een knutsel. Ten eerste moet je zelf de route die je wilt gaan lopen goed weten. Het zou zonde zijn als je verdwaalt tijdens een wandeling, wat mij dus ook nooit is overkomen (oke, misschien een keertje). Daarnaast moet deze wandeling niet te kort, en niet te lang zijn (ongeveer een uurtje) en moet het, natuurlijk, een leuke wandeling zijn en niet alleen langs een straat lopen. Daarnaast is het een pluspunt als er een mooi uitzichtpunt in je wandeling zit. Ook is het superleuk om informatie op te zoeken over de wandeling die je maakt. Misschien kom je langs oude kastelen, rivieren, watervallen etc. waar je leuke dingen over kan vertellen.


De doelgroep

Wat ook anders is aan een ochtendwandeling is de doelgroep. Over het algemeen heb je kinderen of pubers waarmee je knutsels, speelt of sport, maar voor deze activiteit zijn het over het algemeen volwassenen die je niet per se eerder heb gezien tijdens andere activiteiten. Zorg er daarom voor dat je op andere manieren promoot dan alleen het animatieprogramma en lijmen. Zorg voor extra posters, zodat ook de mensen zonder kinderen ervan af weten.

Heb je de wandeling goed voorbereid, informatie opgezocht, en goed gepromoot, dan kan de ochtendwandeling beginnen. En oh ja, vergeet ook niet de standaarddingen als een waterfles en een EHBO-doos, het zou jammer zijn als je op een berg staat en iemand geprikt is door een cactus en jij geen EHBO-doos bij je hebt. Dit is mij gelukkig nooit overkomen (oke, misschien een keer).

Over de blogger
Mees Hageman
Mees Hageman

Mijn naam is Mees en ik heb alweer drie zomers gewerkt voor TeamAnimation. Daarnaast heb ik ook een jaar het voorseizoen gedraaid, waardoor je meemaakt hoe een camping en het campingpersoneel toeleeft naar de zomer, wat super leuk is om te zien. Dit jaar zul je enkele blogs van mij zien op deze site!

alle blogs van Mees
Vacature bij deze blog
Avontuurlijk animatiewerk

Avontuurlijk animatiewerk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022