Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Naamles 101: Ierse kindernamen in de Kidsclub

Naamles 101: Ierse kindernamen in de Kidsclub

3 minuten
04-12-2017
Marlon Schoo

Als je al een tijdje in de Kidsclub op de camping staat denk je vaak dat je alle soorten namen wel voorbij hebt zien komen. Tot het moment dat Ierland en Schotland ook vakantie krijgt en ook die vakantiegangers verschijnen op je camping. En dan is het zover: kinderen in je kidsclub waarvan je de naam minstens 10 keer moet horen voordat je het kan uitspreken. Help!

De kennismaking

Daar sta je dan, in de kidsclub die versierd is met een rups waarop alle namen staan. Alle namen, van alle kinderen. Kinderen die nieuw zijn in de kidsclub mogen een lijfje eraan maken waardoor de rups zo’n drie keer de kidsclub rond kan gaan. Maar dan stellen de nieuwe kinderen zich even voor, ze vertellen hun naam. En nog een keer. En misschien nog wel een keer. Je kijkt naar de ouders, die een formuliertje invullen met informatie over hun kind. Je leest vervolgens een naam waarvan je denkt, wat?!

De rups

Een beetje vertwijfeld kijk je nu naar het lijfje van de rups. Er moet een naam op komen, maar hoe ga je dat doen?! De geschreven naam lijkt nog niet eens in de verste verte op wat je zojuist hebt gehoord, maar hoe ga je dat laten merken aan het kind? Nou, niet. Heel enthousiast vraag je of ze misschien zin hebben om zelf hun naam op de rups te zetten, want daar zijn ze natuurlijk toch super goed in?! Uiteindelijk komt er een naam op het rupsje, die je vervolgens goed in je hoofd probeert te krijgen. Hoewel, het valt wel tegen… Al die klinkers bij elkaar, en dan die medeklinkers in een volgorde waarvan je bijna hoofdpijn krijgt.

Spelen

Dan is het tijd om naar buiten te gaan: “stuck in the mud” is de favoriet dus dat spel wordt gekozen. Maar dan… Je Ierse kindje wil graag de tikker zijn! Je wilt de naam roepen, maar pas na 5 pogingen en 3 keer verbeterd te zijn door andere kinderen kan je de naam uitspreken. Ça me soulage!

Uiteindelijk ken je de naam door en door en kan je jezelf niet voorstellen dat je de naam ooit onmogelijk vond om uit te spreken. Dan komt het moment om afscheid te nemen. Nieuwe kinderen komen er weer aan…

Maar gelukkig staat de naam voor altijd op de rups geschreven!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!