Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

Mijn drie grootste leerpunten

Mijn drie grootste leerpunten

3 minuten
13-01-2019
TOP Animation

Animatiewerk is één grote achtbaan met hoogte-, diepte- en vooral veel leerpunten. Ik zal hieronder mijn drie belangrijkste leerpunten op een rijtje zetten.

Leerpunt 1: zie het niet als vakantie

Veel mensen zien animatiewerk als een betaalde vakantie. Ik zal je gauw uit die droom helpen: animatiewerk is echt keihard werken. Ondanks dat je in Frankrijk bent en de zon (bijna) elke dag schijnt, ben jij gewoon van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan het werk. Zodra jij één voet op het campingterrein zet, is het gedaan met jouw “rust”: kinderen komen op je afrennen, ouders hebben vragen voor je en zelfs op je vrije dag – in vermomming (lees: bikini en zonnebril) wordt je alsnog door mensen herkend die jij soms niet eens herkent. Een moment van rust en vakantie is dan ook schaars. Ik zag dat eigenlijk als het mooiste compliment, want dan weet je in ieder geval dat campinggasten jou leuk vinden. En dat is niet onbelangrijk!

Leerpunt 2: kinderen zijn fantastisch

Het is misschien cliché, maar toch wil ik het benoemen: kinderen zijn zo vrolijk, onbezonnen en open. In mijn ogen zijn het simpelweg fantastische, kleine mensjes. Ik wist dit stiekem al voordat ik animatiewerk ging doen. Anders was ik nooit op het idee gekomen om te solliciteren als miniclub animatrice. Maar toch blijven kinderen je keer op keer weer verbazen: de ene dag rennen ze achter de golfkar aan om je een beschilderde steen te geven, de volgende dag is het “fête de Sabien” en krijg je allerlei cadeaus en tijdens het voetbaltoernooi richten ze een voetbalclub genaamd “FC Sabien op”. Het werkt als een soort vicieuze cirkel van positieve energie: jij maakt hen blij, zij maken jou blij, jij maakt hen blij, zij maken jou blij, enzovoorts.

Leerpunt 3: het heeft een verslavende werking

Deze positieve energie maakt animatiewerk zo verslavend en juist animatiewerk geeft jou onwijs veel positieve energie. Een voorbeeld hiervan is het ontvangen van een tekening van een kind. Op het moment van ontvangst, krijgt jouw ego een boost. Het is nou eenmaal fijn om te weten dat je gewaardeerd wordt en je gaat constant verlangen naar meer tekeningen (lees: meer waardering). Ik zal je al wel vast verklappen dat je niet alle tekeningen mee naar huis kan nemen, of je moet drie lege koffers mee naar Frankrijk nemen speciaal voor tekeningen en andere cadeaus. Daarnaast is animatiewerk verslavend omdat jij je gaat hechten aan de camping, jouw collega’s en de (vaste) campinggasten. De gehele zomer wordt één camping jouw huis. En ik spreek uit ervaring dat het snel gaat voelen als jouw thuis.

 

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!