Maxidisco?

Maxidisco?

2 Minuten
01 Apr 2019

Vanaf deze maand is Team4Animation gestart met iets nieuws. Normaal werken we natuurlijk met kinderen, maar iedereen verdient toch wel eens wat leuks? Daarom kwam wij met het concept 'Maxidisco', om ook eens ouderen te verblijden met een lach en dansje.
Een korte uitleg over maxidisco

Maxidisco is speciaal bedoeld voor 65-plussers. Onze animateurs organiseren hierbij dansactiviteiten in bejaardenhuizen en bejaardencentra. We mogen dan een bedrijf zijn gericht op kinderen: ook wij kunnen ons steentje bijdragen aan een onderwerp dat ver weg lijkt. Via maxidisco blijven ouderen actief, onderhouden ze social contacten en kunnen ze anderen ontmoeten. Daarnaast is het van belang dat ze goed begeleid worden door onze animateurs en moet er flexibel ingespeeld worden op de mobiliteit van ouderen. Tijdens de les wordt er op verschillende minidisconummers gedanst. Soms in een kring, vanuit de stoel en soms in paren. Lekker bewegen op vrolijke muziek, dit is goed voor conditie en humeur.


Welke dag is het?

Maxidisco mag dan een 1 april-grap zijn, maar wist je dat ruim 1 op de 4 ouderen zich eenzaam voelt? En dat 200.000 ouderen maar hooguit eens per maand sociaal contact heeft (bron: Nationaal Ouderfonds)? Wij willen deze dag daarom gebruiken om bewustwording te creëren over dit onderwerp. Ga eens langs bij een lokaal bejaardentehuis of doe een extra dansje met je opa of oma. Maxidisco bestaat misschien (nog) niet, maar het is wel een mooie ambitie.