Je kunt je vanaf nu aanmelden voor het seizoen van 2025! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is. Solliciteer nu!

Maken van sport- en spelschema’s

Maken van sport- en spelschema’s

3 minuten
15-12-2018
TOP Animation

Daar sta je dan, tijdens je voetbal/volleybal/pingpongtoernooi waar de halve camping op afgekomen is terwijl je de animatie in je eentje draait. Help! Geen nood, het maken van sport- en spelschema’s is makkelijker dan je denkt. 

Maken van een poulesysteem

Een poulesysteem heb je vast wel eens voorbij zien komen. Deze worden ook gebruikt tijdens het WK voetbal. Alle deelnemers of teams verdeel je in groepen/poules. Het aantal poules kun je baseren op het aantal deelnemers of het aantal plekken waar tegelijkertijd een toernooi gehouden kan worden. Je kunt kiezen voor een hele competitie of een halve competitie. In het eerste geval speelt elke deelnemer of elk team een keer ‘uit’ en een keer ‘thuis’. Het tweede geval komt vaker voor op de camping: hier hoeft er maar 1 wedstrijd gespeeld te worden tegen elke andere deelnemer in de poule. 

Het schema hiernaast kun je gebruiken als voorbeeld bij het maken van een poulesysteem. Bij meer dan zes teams is het beter om met meerdere poules te werken. Anders gaat het toernooi erg lang duren omdat er veel wedstrijden gespeeld worden.

Doordraaisysteem

Het doordraaisysteem werkt top als je meerdere spellen of wedstrijdjes tegelijkertijd doet. Denk bijvoorbeeld aan een zeskamp of een olympiade. Het werkt vrij simpel: na een bepaalde score of afgesproken tijd rouleren alle groepjes/deelnemers naar het volgende spel.

Als je dit schema wilt gaan maken en gebruiken, is het belangrijk om te weten hoeveel mensen er ongeveer mee gaan doen. Op basis daarvan kun je een aantal spellen gaan verzinnen. Dus bij 30 deelnemers kun je bijvoorbeeld zes groepjes van vijf maken. Deze groepjes kun je laten rouleren tussen vijf spellen en een pauze/rustmoment waar ze bijvoorbeeld even wat kunnen gaan drinken.

Pro tip bij dit systeem is extra mensen vinden die je kunnen helpen. Door bij elk spel een helpende hand te hebben, kun jij het overzicht houden en helpen waar nodig.

Handige apps!

In dit mobiele tijdperk kun je natuurlijk ook gewoon een app downloaden op je mobiel die je kan helpen bij het maken van een goed spelschema. Daarom hier een paar tips:

  • My bracket tournament maker (Apple)
  • Quick tournament maker (Android)
  • Football tournament maker (Android)

Naast de opties die hierboven gegeven zijn kun je natuurlijk ook nog andere manieren gebruiken om een toernooi in elkaar te zetten. Denk aan een soort uitdaagsysteem bij verschillende spellen of koning van het veld. Er zijn veel voorbeelden online te vinden! Daarnaast vinden campinggasten het ook altijd leuk om ervaringen te delen die je misschien weer kunt gebruiken bij je eigen toernooi 🙂

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!