Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Leven als troubleshooter: batman in batmobile

Leven als troubleshooter: batman in batmobile

2 minuten
11-08-2016
Liz Zoetekouw

“Dus je blijft tot dinsdag, en dan? Ga je weer naar Nederland?”

“Nee, dan ga ik naar een andere camping.”

“Oh! Welke camping?”

“Dat weet ik nog niet. Dat hoor ik dinsdag wel. Of woensdag.”

Een standaard gesprek met campinggasten op een van de campings waar ik tijdelijk werk. En dan leg ik uit wat dat inhoudt: troubleshooten.

Taken

Tot nu toe heb ik deze zomer op vijf camping ingevallen. De reden was altijd anders: heimwee, maar ook herexamens of verwondingen. Daardoor zijn mijn taken ook steeds verschillend: soms neem ik de animatie voor honderd procent over, soms help ik met het organiseren van de activiteiten.

Met een troubleshooter in de auto heeft de regiorijder continue iemand stand-by staan. De bedoeling van een troubleshooter is immers dat deze op alle soorten campings kan en wil werken. Zo heb ik de animatie in mijn eentje gedraaid, maar ook met een collega en in een groot animatieteam.

Leuk?

Het grootste voordeel aan troubleshooten is dat ik deze zomer verschrikkelijk veel zie. Ik ben in allerlei regio’s geweest, allemaal met hun eigen specialiteiten en cultuur. Ook heb ik minicampings in the middle of nowhere gezien, en massacampings met honderden toeristen. Iedere camping heeft zijn eigen manier van werken, en iedere camping heeft eigen originele animatie-ideeën.

Het minst leuke aan troubleshooten is dat je twee maanden lang geen echt ‘thuis’ hebt. Je settelt je niet voor honderd procent op een camping (mijn backpack blijft in elk geval half ingepakt), en ook in de regio-auto gedraag je je niet zoals je thuis zou doen. Dat is soms best vermoeiend en af en toe een beetje lonely.

Zoals een Engelse vader zei: “Ah, je bent dus een soort batman. Als er een probleem is, dan kunnen ze jou bellen en dan kom jij. Je mist alleen je masker en je cape…”

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!