Leven als troubleshooter: batman in batmobile

Leven als troubleshooter: batman in batmobile

“Dus je blijft tot dinsdag, en dan? Ga je weer naar Nederland?”

“Nee, dan ga ik naar een andere camping.”

“Oh! Welke camping?”

“Dat weet ik nog niet. Dat hoor ik dinsdag wel. Of woensdag.”

Een standaard gesprek met campinggasten op een van de campings waar ik tijdelijk werk. En dan leg ik uit wat dat inhoudt: troubleshooten.

Taken

Tot nu toe heb ik deze zomer op vijf camping ingevallen. De reden was altijd anders: heimwee, maar ook herexamens of verwondingen. Daardoor zijn mijn taken ook steeds verschillend: soms neem ik de animatie voor honderd procent over, soms help ik met het organiseren van de activiteiten.

Met een troubleshooter in de auto heeft de regiorijder continue iemand stand-by staan. De bedoeling van een troubleshooter is immers dat deze op alle soorten campings kan en wil werken. Zo heb ik de animatie in mijn eentje gedraaid, maar ook met een collega en in een groot animatieteam.

Leuk?

Het grootste voordeel aan troubleshooten is dat ik deze zomer verschrikkelijk veel zie. Ik ben in allerlei regio’s geweest, allemaal met hun eigen specialiteiten en cultuur. Ook heb ik minicampings in the middle of nowhere gezien, en massacampings met honderden toeristen. Iedere camping heeft zijn eigen manier van werken, en iedere camping heeft eigen originele animatie-ideeën.

Het minst leuke aan troubleshooten is dat je twee maanden lang geen echt ‘thuis’ hebt. Je settelt je niet voor honderd procent op een camping (mijn backpack blijft in elk geval half ingepakt), en ook in de regio-auto gedraag je je niet zoals je thuis zou doen. Dat is soms best vermoeiend en af en toe een beetje lonely.

Zoals een Engelse vader zei: “Ah, je bent dus een soort batman. Als er een probleem is, dan kunnen ze jou bellen en dan kom jij. Je mist alleen je masker en je cape…”

Over de blogger
Liz Zoetekouw
Liz Zoetekouw

Yoooo ik ben Liz en ik ging deze zomer als Rio de Janeiro oftewel Regio-In-Opleiding (de Janeiro) door Frankrijk crossen. Hier ging ik leren hoe ik met boze campingbazen, verdrietige medewerkers en razende wegpiraten moest omgaan, maar ik werd ook als troubleshooter ingezet op een paar campings. Vorige zomer was ik animatrice op Mas de Champel, en ook daar heb ik blogs over geschreven.

alle blogs van Liz
Vacature bij deze blog
Sportentertainer op een grote camping

Sportentertainer op een grote camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022