Leerzame buitenlandervaring

Leerzame buitenlandervaring

3 Minuten
09 Jan 2019

Een zomer naar het buitenland is een ontzettend leerzame ervaring. Je ontwikkelt jezelf op een aantal vlakken en je ontdekt dat je dingen kan waarvan je niet wist dat je ze kon. Bovendien na mijn buitenlandervaring, kon ik Nederland veel meer waarderen. In deze blog vertel ik je meer over wat ik in Frankrijk opgestoken heb.

Zelfstandigheid

Op het moment dat ik vertrok, voelde het alsof ik in het diepe werd gegooid. Ik had totaal geen idee wat me precies te wachten stond en moest het allemaal maar over me heen laten komen. Voor een controlfreak als ik, was dat best een lastige opgave kan ik je vertellen. Je moet van alles zelf uitzoeken en regelen. Op zo’n afstand of zonder ervaring kunnen je vrienden en familie niet altijd helpen. Soms is het dan wel fijn dat je dan hulp kan vragen aan je Team4Animation-collega’s over hoe zij dingen hebben gedaan en of ze nog tips hebben. Zo lukt het toch om altijd je eigen boontjes te doppen en word je er heel zelfstandig van.

Contacten leggen met vreemdelingen

Als je alleen ergens bent en je je niet eenzaam wil voelen, is het belangrijk om snel contact te maken met mensen die je niet kent. In Frankrijk spreken ze helaas niet dezelfde taal als jij, dus kan dit soms wat lastiger zijn. Mijn Frans was redelijk basis op het moment van aankomst dus vond ik het doodeng om op mensen af te stappen. Dit paste zo niet bij de spontane ik dus heb ik me erover heen gezet en het toch geprobeerd. Het begon met halve zinnen en gebaren en gelukkig waren de meesten geduldig en behulpzaam. Zo heb ik me hiervoor open kunnen stellen, superleuke banden kunnen krijgen met collega’s en campinggasten en uiteindelijk ben ik veel beter Frans gaan spreken.

Liefde voor Nederland

Eigenlijk is ons kikkerlandje best een fijne plek om te wonen. Na een tijdje in Frankrijk te hebben gewerkt en geleefd kan ik dat veel beter inzien. Vroeger had ik de drang om per se later te verhuizen naar een ander land. Een paar weken is superleuk, maar na een tijdje is het ook fijn om weer terug te kunnen. Zo heb je daar je familie en vrienden wonen, zijn de meeste dingen goed geregeld en heb je je eigen lekkere bed.

Kortom, ik heb geleerd om dingen los te laten en op te lossen, hulp te vragen en leuke contacten te leggen. Misschien nog wel het belangrijkste: ik heb geleerd om van Nederland te houden.

Over de blogger
Myrthe Frauenfelder
Myrthe Frauenfelder

In de zomer van 2017 heb ik 7 weken gewerkt als miniclubanimatrice op camping La Paille Basse vlakbij de Dordogne. Ook danste ik iedere avond de minidisco als een clowntje :). Vorig jaar kon ik op Lenny camping Le Coin Tranquille mijn energie kwijt waar ik het hele animatieprogramma mocht doen. Mijn zomers waren top en ik hoop dat ik jullie kan overhalen om ook een zomer (of meer!! ja ja ja) te werken voor Team4Animation.

alle blogs van Myrthe
Vacature bij deze blog
Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022