Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Le dernier arrêt – Het Grote Stokbroodavontuur 2.0

Le dernier arrêt – Het Grote Stokbroodavontuur 2.0

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Bonjour, enchanté et au revoir!
De 3 belangrijkste woorden van mijn zomer.

Van Italië, naar het noorden in Frankrijk, Langres en daarna afgezakt naar de Camargue, Gallician waar ik uiteindelijk 3,5 week alleen de animatie heb mogen organiseren tussen de wijngaarden, zee en de wilde flamingo’s. Daarna weer door naar de volgende! Bonjour les montagnes, vous m’avez manqué!

Stoer landschap met groen, groener, groenst gras. Daar lag mijn final destination, Au Joyeux Reveil met mijn collega Nanda.
En ook hier weer, un séjour impeccable.

Toen ik vorig jaar besloot om weer animatiewerk te gaan doen, sprak ik met mezelf en Team4Animation af dat er meer afwisseling in mijn werk zou komen. En bravo, het is gelukt!

Elk onderdeel van mijn stokbroodavontuur 2.0 was uniek en bijzonder op zijn eigen wijze.
Leren kennis maken met het macho en status gedrag in Italië, en het coachen van Team4Animation animateurs  (zowel Italië en Frankrijk). De mooie rit van Italië door Zwitserland, Duitsland naar, finalement, la France! Bonjour!

Een nachtelijke duik nemen in een pikzwart meer, de schaduw van de berg om je heen en een flonkerende sterrenhemel (en je pieppiepklein voelen tegenover Moeder Natuur).
In Langres door de patron naar de supermarché wordt gebracht omdat je nog maar 1 blikje paté hebt. Midden in de nacht aan komen op Mas de Mourgues en om 9 uur de volgende ochtend aquagym geven. Enchanté!

Deze camping was als een groot gezin, waarvan de gezinsleden ongeveer elke week wisselde. Ik was daar alleen, maar heb me geen moment alleen gevoeld. De gasten zorgen voor je, in de vorm van boodschappen voor je meenemen, meeliften naar het strand, afzetten bij het station en ook weer ophalen op je vrije dag. Ik heb zelfs een auto mogen lenen om een dagje weg te mogen. S’avonds een wijntje hier en daar en altijd een brede glimlach. Soirée moules, petanque tournooien, waterpolo en peinture la animatrice. Alles bezorgde een grote glimlach bij mijn patrons, hard werken maar: ‘Hé Fleur, doucement.. on fait tranquillement ici.’
Van tranquille, krekels, olijfbomen ging ik naar de bergen, rotsen, blauw en groen. Warme dagen en koude nachten, een slag grotere camping maar niet minder welkom.
Nanda (genomineerd voor animatrice van het jaar) was mijn partner in crime. Samen s’ochtends naar het dorpje wandelen voor een warme baguette, disco’s knallen, pyjamaparty (zie FB voor HET filmpje van de slaapzakkendans) en vooral veel, heel veel gelachen. Daarnaast had ik weer geluk met de liefste eigenaren die je mee uit eten nemen naar een kleine berghut verstopt in het bos, regelen dat je mag gaan paragliden onder werktijd en altijd even komen kijken naar je activiteiten. Na 10 dagen zat mijn contract erop en reisde ik door naar Bo op Noirmoutier. Au revoir!

Samen met Esmee, Bo en Sjoerd van mijn eerste vakantiedagen genoten, op het bekende eiland en de laatste stokbroden soldaat gemaakt. Bootje varen, picknicken, fietsen, herinneringen ophalen.
Oui, la vie est belle!

Dat was hem dan, Fleur en het Grote Stokbroodavontuur on Tour!
Bisous 🙂route

Stokbrodenteller: 31

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!