Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Kinder EHBO: een paar tips en tricks

Kinder EHBO: een paar tips en tricks

4 minuten
02-05-2018
Nicole Kuijf

Tijdens je werk op de camping doe je veel verschillende dingen: miniclub, sport en minidisco komen op bijna elke camping wel terug. Een ding dat je zeker gaat doen is het troosten van huilende kinderen en daar komt kinder EHBO nog wel eens om de hoek kijken. 

Het kan in de miniclub soms best heftig zijn. Want let’s face it, het is als 5-jarige best wel eng om in een vreemd land bij vreemde mensen achtergelaten te worden. Dit resulteerde af en toe in niet troostbare huilbuien en tripjes terug naar de tent om de ouders te halen. Maar het lukte me soms ook om ze dusdanig af te leiden met andere dingen, dat ze de reden waarom ze zijn begonnen met huilen alweer vergeten waren. Kleurplaten, gesprekken over K3 en op schoot zitten waren hierbij mijn secret weapons.

Ongemakkelijk

Naast dit kunnen er natuurlijk ook best veel dingen onvoorzien fout gaan tijdens een van je activiteiten. Een iets te fanatiek jongetje bij je voetbaltoernooi kan al zorgen voor een bloedneus of tand door de lip, trampolines voor gebroken enkels en open schoenen zijn bij elk sporttoernooi levensgevaarlijk. Er wordt dus best wat gevallen of gestoten en dat is soms best ongemakkelijk.  Als kinderen vallen, zich stoten of iets anders pijnlijks meemaken gaan ze vaak huilen, maar dit is lang niet altijd duidelijk of voor iedereen van toepassing. Zorg daarom dat je een goed overzicht hebt van je activiteit. Blijf het in de gaten houden. Zo heb ik op mijn laatste camping meegemaakt dat we aan het touwtjespringen waren en dat een meisje onderuit ging. Het leek er eerst op dat ze heel hard aan het lachen was, waardoor ik ook in de lach schoot. Uiteindelijk bleek het dat ze echt pijn had en aan het huilen was, awkward … Maar het laat wel zien dat een situatie er anders uit kan zien dan dat het eigenlijk is. 

Voorkomen is beter dan genezen

Wat je op de training leert is dat veiligheid voortdurend voorop staat. Dit betekent dat als je een activiteit organiseert, de veiligheid van de deelnemers, omstanders en jezelf áltijd het allerbelangrijkste is. Zorg voor een veilige omgeving, verplaats die waterspelletjes dus naar een veldje waar geen wespennest is. Een ongeluk voorkomen is altijd beter dan het genezen, en mocht het dan toch gebeuren wees er dan snel bij. Zorg voor een EHBO-doos op de locatie van je activiteit of zorg dat deze in de buurt is. Misschien zijn de volgende tips ook wel handig:

  1. Laat het altijd aan de ouders weten als er tijdens de activiteiten iets is gebeurd met hun kind. Al is het maar iets heel kleins, mocht er een nasleep aan zitten, zoals bijvoorbeeld het ontsteken van een wondje, weten de ouders in ieder geval wat er is gebeurd. Haal voor alles groter dan een pleister de ouders erbij.
  2. Schrijf bij je activiteiten dat het dragen van dichte schoenen verplicht is, dit scheelt heel veel onnodige ongelukken.
  3. Op warme dagen: zorg dat er voldoende mogelijkheden zijn om te drinken en om even pauze te hebben. Probeer sowieso sportactiviteiten niet op het warmste moment van de dag te plannen.
  4. Laat kinderen nooit met “juffenscharen”, messen of andere puntige en scherpe voorwerpen werken. Doe dit zelf of zorg dat dit in je voorbereiding al is gebeurd.
  5. Lees voordat je naar de camping vertrekt nog eens die basis EHBO door. Het kan je misschien net een beetje zelfverzekerder maken en je serieus helpen in de meest onverwachte situaties.
  6. Het aller- aller belangrijkste: gebruik je gezonde verstand, vraag om hulp wanneer het niet lukt. En mocht er echt een ernstige situatie voordoen bel dan 112!

Naast dat je op de deelnemers van jouw activiteiten let, moet je ook op jezelf blijven letten. Zorg dat je voldoende blijft drinken, smeer je goed in en pas op met insectenbeten. Heel veel plezier deze zomer!

 

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!