Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Jongeren betrekken bij de animatie

Jongeren betrekken bij de animatie

3 minuten
14-03-2018
Anne Koning

Er zijn heel veel dingen waar je als animateur of animatrice rekening mee moet houden. Één daarvan is (bijna) alle mensen van de camping betrekken bij je activiteiten. En daarbij horen natuurlijk ook jongeren. Best lastig, want dit zijn vaak jongens en meiden van je eigen leeftijd. Maar geloof me, het is ontzettend makkelijk en vooral onwijs leuk om mensen van je eigen leeftijd mee te laten doen aan de animatie!

Vriendengroep

Bij mij ging het onwijs makkelijk. Ik kwam op de camping, en al de eerste avond werd ik uitgenodigd om te komen eten bij een onwijs lieve familie. Eenmaal hier werd mij verteld dat er een hele grote groep ‘campingvrienden’ was. Dit waren ongeveer 20 kinderen van 10 tot 17 jaar, helemaal top voor de animatie! Dit waren tenslotte ook jongens en meiden die bijna net zou oud waren als ik. Doordat het een groep vrienden was, deden de oudere kinderen ook mee en sloten er daardoor weer nieuwe oudere kinderen aan. Win-win situatie dus!

Het gaat vanzelf

Al snel merkte ik dat je soms niet eens heel veel hoeft te doen om jeugd er bij te betrekken, het komt vanzelf. Zo deed ik spelletjes bij het meertje op een warme zomerdag voor kinderen vanaf 6 jaar. Na 10 minuten komen er ineens vier jongens van ongeveer 18 jaar naar me toe, en vroegen of ze ook mee konden doen. Nu moet je even bedenken dat de meeste kinderen die meededen gemiddeld 7/8 waren, totaal geen aantrekkelijke leeftijd voor jongen van 18. Dat dacht ik tenminste. Maar niks bleek minder waar! Ze waren super fanatiek, deden onwijs leuk mee en waren ook nog eens heel lief voor de jongere kinderen. Dit was top!

Het gemak van jongeren betrekken

Ook is het super handig om jeugd te betrekken bij je activiteiten. Zo deed ik een aantal keer ‘jeux de animaux’ waarbij de jongeren prima konden fungeren als dieren. Vaak zorgde ik dat de jongeren er een kwartiertje eerder waren dan de kinderen, legde het spel uit en verdeelde ze over de camping. Eenmaal tijdens het spel had ik mijn handen vrij om te zien hoe het spel verliep. Ook tijdens een speurtocht kan het zo handig zijn! Het is best veel werk om allemaal op te zetten, maar als het eenmaal staat is het fijn voor jezelf. Je hebt geen stress meer en de jongeren vinden het vaak ook helemaal top!

Vrienden maken

Er zit ook een andere kant aan jongeren betrekken bij je activiteiten. Het is namelijk voor jezelf ook echt heel erg leuk. De vier jongens die meededen met mijn waterspelletjes, bleken superleuke jongens te zijn. De twee weken dat ze op de camping verbleven, trokken we bijna elke avond met elkaar op samen met een aantal meiden van dezelfde leeftijd. Na mijn avond activiteit maakten we meestal een vuurtje bij de rivier, deden we spelletjes en dronken we de meest heerlijke Franse wijntjes (wel met mate natuurlijk). Genieten to the max!

Jongeren betrekken mag dan wel lastig lijken, het valt allemaal heel erg mee. Het is super praktisch voor jezelf, en je leert ook nog eens mensen van je eigen leeftijd kennen!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!