Jij bent het gezicht van de camping

Jij bent het gezicht van de camping

3 Minuten
24 May 2019

Jij, als animatiemedewerker, bent "het gezicht van de camping". Ben jij bij aankomst direct het gezicht van de camping? Wat betekent het nou om het gezicht van de camping te zijn? En wat zijn de gevolgen ervan? Lees hier meer over in deze blog.


Laat jezelf zien

Campinggasten zien dat jij een animatieshirt draagt, toch zullen ze niet zomaar op jou afstappen. Het is belangrijk om een open, vrolijke houding hebben wanneer jij rondloopt over de camping. Over rondlopen op de camping gesproken... Zorg ervoor dat iedere campinggast jou kent. Hoe doe je dit? Loop buiten jouw activiteiten om iedere dag een rondje over de camping, een rondje bij het zwembad, enzovoorts. Als je een fiets of een golfkarretje tot je beschikking hebt, dan kan je daar ook gebruik van maken. Alleen een rondje maken over de camping is niet genoeg. Het idee is wel dat je dan ook daadwerkelijk mensen aanspreekt: "Hallo", "Eet smakelijk", "Lekker weertje hé?". Contact is snel gemaakt en de campinggasten stellen het enorm op prijs. Ook is het gewoon leuk voor jezelf om de gasten te leren kennen. Probeer niet alleen contact te maken met Nederlandse campinggasten. De Engelse, Duitse, Franse (enzovoorts) campinggasten bijten niet. Of tenminste, bij mij op de camping was dat niet het geval.


Het aanspreekpunt

Als de (Nederlandse) campinggasten je eenmaal kennen, dan zullen ze jou zien als "het gezicht van de camping", ofwel als het centrale aanspreekpunt. Jij spreekt immers dezelfde taal. Ze zullen dan ook naar jou toe komen met vragen over de camping, bezienswaardigheden en restaurants in de omgeving en het animatieprogramma. Je kunt niet alles weten, want je bent nou eenmaal geen Google. Maar voor jou is het animatieprogramma natuurlijk heilig, die hoor je te kunnen dromen. Probeer je voorafgaande aan de zomer in te lezen over de camping en bezienswaardigheden. Niet gelukt? Bij de receptie van de camping liggen ook vaak folders over bezienswaardigheden en je kunt er bij de receptie ook altijd naar vragen. Zo kan je in de eerste dagen op de camping alsnog je kennis over de camping en de omgeving bijspijkeren. Verder zullen campinggasten ook op jou afstappen om een gezellig praatje te maken. Belangrijk om te weten: op de camping ben jij nooit vrij, ook niet op jouw vrije dag. Als je op de camping blijft, dan zullen kinderen op jou af blijven rennen en zullen ouders jou vragen blijven stellen. Als je écht een dag vrij wil zijn, dan moet je van de camping af.

Over de blogger
Sabien
Sabien

Hallo allemaal! Ik ben Sabien en ik ben inmiddels alweer 22 lentes jong. Ik heb een voorliefde voor tennis en skiën. Ook hou ik onwijs van lekker koken en eten. Daarnaast ben ik groot fan van kinderen. Vanaf september ga ik beginnen aan de master Communicatie en organisatie aan de UU. Maar eerst mag ik nog de zomer van mijn leven beleven in Frankrijk!

alle blogs van Sabien
Vacature bij deze blog
Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022