Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

France: je suis arrivée!

France: je suis arrivée!

3 minuten
07-07-2015
Daisy van de Beek

Op het moment dat ik dit schrijf (zaterdag) zit ik heerlijk voor mijn huisje op de veranda. In de schaduw, een soort van dan… De gevoelstemperatuur is alsnog 35 graden. Ja, ook hier in Frankrijk hebben we last van de hittegolf.

Na een voorspoedige reis (lekker luxe met de auto gebracht door mijn vader en oom) ben ik gistervanmiddag rond een uurtje of drie aangekomen op mijn camping: Château de Chigy! Het kasteel was precies zoals op de foto’s: super mooi. De campingeigenaresse verwelkomde mij hartelijk en ik kreeg de sleutel van mijn huisje. Mijn vader en oom zouden eerst meteen teruggaan naar Nederland, maar de campingeigenaresse bood ze voor deze nacht een slaapplaats aan op de camping. Heel vriendelijk! Naar het huisje was het nog wel een eindje lopen, want de camping is heel erg groot en uitgestrekt. Aanstaande zaterdag als Jenny (mijn collega) komt, krijgen we samen een huisje, dichter bij de entree van de camping en de miniclub, dus dat is erg fijn!

Eerste indrukken
Na wat gedronken te hebben zijn we het dorpje Luzy ingereden en hebben we boodschappen gedaan. Want ja, je moet natuurlijk wel een goed gevulde koelkast hebben 😉 Zelf in het Frans vlees besteld, ze begrepen het zowaar! Ik merk wel dat het Frans moeilijker is dan ik dacht, en dan met name het luisteren, ze praten namelijk zo ontzettend snel. Maar ik hoop dat ik daar snel aan ga wennen en over een paar weken gemakkelijk mee kan praten.

’s Avonds wat gegeten bij een klein restaurantje. Het eerste wat ik daar zag toen we aankwamen was een stomdronken vrouw die zo van haar barkruk af viel… Goede eerste indruk van die Fransen, haha. Daarna lekker gaan slapen en vannacht om 5:00 uur zijn m’n vader en oom weer richting Nederland vertrokken en was ik tout seule! Wel even wennen hoor, zo helemaal alleen in een ander land. Gelukkig heb ik genoeg boodschappen, dus ik kan hier ook gewoon lekker koken en er is WiFi, dus dat gaat vast helemaal goed komen.

Weekplanning
Vanochtend gezellig met de eigenaresse gepraat over de camping en het programma voor aanstaande week een beetje samengesteld. Door de enorme hitte zijn sommige activiteiten zoals voetbal gewoon niet mogelijk, dus we moesten het een en ander aanpassen, maar het is helemaal gelukt. Daarna heb ik dat zelf uitgewerkt op mijn laptop en nu is het ondertussen zo warm, dat ik maar snel een duikje ga nemen in het zwembad!

Maandag de miniclub bekijken en versieren en dan begint het echte werk. Ik heb er heel erg veel zin in!

À bientôt,

Daisy

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!