Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Je reis boeken!

Je reis boeken!

6 minuten
19-03-2015
Renee de Bruyn

Eindelijk is het zo ver, het langverwachte mailtje ‘Het nieuws waar je op zat te wachten…’ is binnen, we hebben je gematcht met een camping! Vlag uit, linkje op facebook, fax naar oma: het feest gaat beginnen!

Hebben wij voor je geregeld. Administratie, camping vinden, salaris, contact met de camping: dat doen we allemaal voor je. Alleen een reis boeken moet je nog ‘even’ zelf doen… Maar hier kunnen we je natuurlijk ook bij helpen! Lees eerst dit blog goed door. Als je hierna nog vragen hebt kan je natuurlijk altijd even bellen, mailen, chatten, appen, tweeten, messagen, snapchatten of op je fiets stappen en langskomen in Woerden.

In dit blog knal ik voor jou de reisopties er doorheen. We nemen even als voorbeeld dat je op de fictieve Camping La Barthe (suuupergezellig) gaat werken, en de campingbaas (Monsieur l’Homme de la Grange) komt je ophalen in Valence. TGV station of het station in de stad, dat maakt hem niet uit.

Eerst ga je naar de site Rome2Rio. Supermakkelijk, want hier zie je alle reisopties, geschatte reistijd en geschatte kosten. We kunnen met de bus, de trein, het vliegtuig of natuurlijk met de auto.

Bus

De ‘altijd-de-goedkoopste’ oplossing, dus met stip op 1: de Flixbus. Kweek eerst wat zitvlees, want je zit nógal lang in de bus. Maar dan ben je er wel altijd, retour, voor rond de €150. Verder stopt ‘ie door heel Frankrijk, meestal bij je camping in de buurt, en is het makkelijk te boeken.

Voorbeeldje: Amsterdam – Valence. Heen op 27 juni, terug op 30 augustus: 17 uur in de bus. Kosten voor een retourtje: €133 + €5 administratiekosten.

Dus: good old herinneringen aan schoolreisjes, elkaar bespuiten met deo-flessen en natuurlijk liedjes zingen in de bus met al die andere seizoenwerkers onderweg naar de camping – één groot feest.

Vliegen

Als je van uitzoeken en vergelijken houdt, kan je dit vaak ook voor een prima prijs vinden. Let op: vooral prijsvechters laten je vaak dik bijbetalen voor bagage. Wel iets wat je nodig hebt voor twee maanden buitenland, dus reken het even goed uit. Onze tip: zoek de voordeligste vlucht via Skyscanner en boek op dinsdagochtend: dan zijn de tickets het goedkoopst.

Op Skyscanner kan je invullen dat je vanuit Nederland wilt vertrekken in plaats van een specifiek vliegveld. Makkelijk. Hoe flexibeler je bent in je reisdata en vertrekpunt, hoe goedkopere reis je kunt vinden natuurlijk.

Voorbeeld: Amsterdam – Lyon. Heen op 27 juni, terug op 30 augustus: 1 uur en 40 minuten vliegen, kan ik vandaag boeken voor €128. Is niet duur, én met KLM. Klinkt leuk, maar je mag alleen handbagage mee. Boek je bagage altijd bij zodra je boekt, da’s meestal goedkoper en weet je dat je goed zit. Bij de KLM kost dat in dit geval €15 voor 23 kilo enkele reis. Dus in totaal €30.

Dan zijn we nog niet in Valence, dus moeten we nog met de trein verder, kost ongeveer €30 – €35. Al met al kom je met dit voorbeeld dus wel een stukje duurder uit dan met de bus. Daar staat tegenover dat je er wel snel en redelijk comfortabel bent.

Trein

In Nederland hadden we de falende Fyra, maar in Frankrijk lukt het ze al sinds 1981 (u leest het goed) treinen met 270 km/h te laten rijden. Als ze niet aan het staken zijn.

Bij treinen geldt hetzelfde als vliegen: je moet van uitzoeken houden en een beetje mazzel hebben, dan kan je een goedkoop ticket vinden. Over het algemeen is de trein namelijk gewoon duur.

Voorbeeld: boeken kan je niet heel lang van tevoren doen. Als ik nu (19 maart) boek voor heen op zaterdag 30 mei, terug op zaterdag 13 juni, dan kost dat €212,- Kan je wel veel bagage meenemen.


Als je het aardig vraagt aan de machinist, ben je er misschien nog wat sneller

Bij dit voorbeeld stap je over in Brussel (eitje), maar je hebt ook kans dat je moet overstappen in Parijs. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want je komt dan op de heenreis aan op Gare du Nord, en je volgende trein naar het zuiden vertrek vanaf bijvoorbeeld Gare de Lyon. Dat betekent: een stukje met de metro met je koffers. De NS Hispeed heeft hier een handige link voor, en het valt uiteindelijk allemaal wel mee. Let goed op je spulletjes en kijk heel zielig (als je een vrouw bent), dan helpen die galante Fransen je koffer de trap op te sjouwen.

Auto

Cash (of Creditcard) mee voor de tolpoortjes. Rechts houden. Kadetjes met kaas mee.

Als je geen eigen auto hebt ga je naar Blablacar. Eigenlijk nog goedkoper dan de bus, en een stuk relaxter als je er van houdt.

In het voorbeeld vind ik nu 3 ritjes: €60 met een Fiat Stilo, €80 met een Citroën C4 of €30 met een Audi Q5. Geen lastige keus dus. Betrouwbaar? Je kunt de bestuurder checken, reviews van andere ‘lifters’ lezen en natuurlijk op je eigen gevoel bij iemand afgaan. Alles over veiligheid bij Blablacar lees je hier. Er is ook nog een Ladies Only optie.

ladies only Ladies only (en Mitchel)

Beetje flexibel zijn in data en tijd. Een ritje Amsterdam – Valence duurt, als alles meezit, ongeveer 10 uur.

Misschien rijdt ‘jouw’ lift niet precies naar Valence: dan moet je dus nog even rekening houden met een stukje treinen/bussen naar je bestemming.

Als regiocoach neem ik zelf vaak (/altijd) lifters mee onderweg: supergezellig! Je leert nieuwe mensen kennen, hoort leuke verhalen en deelt een bakje koffie. Via Blablacar is het sowieso makkelijker dan ‘ouderwets’ liften, omdat je één vaste rit naar je bestemming hebt. Met normaal liften weet je uiteindelijk nooit hoe lang je onderweg bent.

Makkelijk toch?

Dacht het wel. Anders laat je het maar horen, we helpen je natuurlijk graag! Zorg sowieso dat je altijd minimaal de dag vóór je eerste werkdag op de camping bent. Wil je een paar dagen eerder komen? Dat is nooit een probleem.

Reis geboekt? Dan geef je ‘m aan ons door, wij informeren de camping. De campingbaas komt je ophalen, dat is de afspraak. Reis in je animatieshirtje, dan pikken ze jou er makkelijk tussenuit.

Bon voyage!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!