Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Je parle un petit peu francais!

Je parle un petit peu francais!

4 minuten
13-07-2014
Tanja Schelbergen

Bonjour! Wauw, wat een lieve mensen zijn mijn collega’s zeg. Mijn Franse collega animatrice spreekt ‘godzijdank’ Engels! Dat is voor nu heel prettig om met haar te kunnen communiceren, dankzij haar spreek ik ook steeds beter Frans en gaat mijn woordenschat met sprongen vooruit!

Nu ik dit schrijf zit ik alweer een paar daagjes op de camping en heb ik vandaag mijn eerste werkdag. De aankomst verliep best wel soepel, ik was eerst met mijn ouders op vakantie geweest en daarom stond ik al een paar daagjes op camping Lac Bleu (deze ligt naast mijn camping). Op vrijdag zou ik aankomen op de camping, dus ik moest al mijn spullen die ik in de camper had liggen ergens in mijn koffer/tassen zien te proppen.. Gelukkig ging dit makkelijker dan ik verwacht had. Toen 5 minuutjes met 1 koffer 1 grote tas 1 rugtas en 1 schoudertas + mijn schaap (kussen) van de ene camping naar de andere lopen.. Dat was nog een hele opgave. En toen kwam het grote moment, ik moest in mijn beste Frans gaan vertellen dat ik de nieuwe animatrice was , maar ‘tot mijn grote spijt’ hoefde ik dat niet te doen, want ze kwamen meteen achter de receptie vandaan om de campingbaas te roepen, want de nieuwe animatrice was er..

Je zult het niet geloven, maar we hebben weliswaar een eigen PALEISJE! Een best wel grote keuken/huiskamer, 3 slaapkamers, 4 bedden. Ik denk dat ik me hier wel 5 weken kan vermaken voor zover ik in het huisje zal zijn. Ik ben wel blij dat ik vandaag mag beginnen met werken, omdat ik me gister en vrijdag toch wel een beetje down (dipje) voelde, want ik moest me draai nog even vinden en Yvette wist alles al en was al zo druk bezig dat ik zoiets had van ik wil ook.. Mijn 1e nacht was dan ook best een drama, want ik kon niet in slaap komen, 4 uur ‘s nachts lag ik eindelijk te slapen en om 6 uur werd ik alweer wakker.. (ochtendhumeur: CHECK!)

Bij de receptie heb ik in me beste Frans gevraagd om linnengoed, alleen wij praten met een Nederlands accent Frans dus dat is moeilijk te verstaan, of het lag aan mij..  haha. Gisteren zijn Yvette en ik samen met Chloé (Franse animatrice) met de auto naar Faverges geweest, waar we boodschappen hebben gedaan , want met 2 koelkasten (JA JE LEEST HET GOED!) is het wel nodig om veel spullen te hebben om te vullen.  Daarna zijn we bij Chloé thuis even gaan zitten.

Ohja, even mijn 1e werkdag in het kort. Het is nu 17.00 en over een uurtje begint de pot d’accueil (welkomst borrel). Daarna hebben we minidisco en dan gaan we waarschijnlijk in het restaurantje de WK finale kijken. Vanmorgen de miniclub was erg leuk, er waren maar een paar kinderen, maar dat maakte het begin alleen maar gemakkelijker. Om 12 uur waren we klaar en ben ik even gaan slapen en daarna naar het meer gegaan, waar ik 2 uur lang van het uitzicht en de zon heb genoten.

Nou ik hoop dat ik jullie komende week op de hoogte kan stellen van mijn 1e weekje werken, er is namelijk alleen WiFi bij de receptie en wij zitten helemaal achteraan op de camping.

À toute (tot later!)

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!