Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Je beste vriend de campingbaas

Je beste vriend de campingbaas

4 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Als je op avontuur gaat naar Frankrijk om animatiewerk te doen ben je in begin natuurlijk een beetje gespannen, onder andere voor je campingbaas. Tenminste, dat had ik wel. Want wat als hij zou vinden dat ik mijn werk niet goed deed? Of als ik niet goed Frans spreek? Dus wat gezonde zenuwen had ik wel. Maar bij aankomst bleek al snel dat mijn campingbazen hele lieve mensen waren. Mijn campingbazen hadden namelijk vanaf het begin samen met z’n tweeën alles op gebouwd. Ze hebben alles zelf gedaan. Van huisjes schoonmaken tot de administratie. Ze hadden hun hart en ziel in de camping gestoken.

Het waren harde werkers. En dat werd natuurlijk ook van mij verwacht. Maar wel op een leuke en gezellige manier. We gingen er een succesvolle zomer van maken. Omdat ik de enige animatrice was op de camping was ik in het begin nog wel een beetje aan het zoeken naar de juiste weg. Gelukkig kreeg ik hier wel goede hulp bij van mijn campingbazen. We hebben een middag gezellig gezeten en alles doorgenomen. En zo hebben ze me ook geholpen met wat praktische zaken zoals wat ik allemaal kan doen met mijn animatie en natuurlijk de Franse taal.

Eigenaar

Maar dit is natuurlijk op elke camping anders. Het ligt er maar net aan op wat voor camping je zit en wat voor campingeigenaren er zijn. Op een grote camping zal de campingeigenaar natuurlijk minder aandacht voor je hebben dan op een kleinere camping. Misschien is je campingbaas wel de meest relaxte hippie die er is, of juist een stresskip. Dat weet je niet. Maar ik denk dat ze toch allemaal wel een beetje hetzelfde hebben. Want ze zitten natuurlijk allemaal in dezelfde branche: Het campingleven.

Maar hoe dan ook moet je er wel voor zorgen dat je een goede band opbouwt met je campingbaas. Je gaat toch een hele zomer voor hem werken en het gaat zeker niet leuk worden als je niet met je campingbaas kan opschieten. Hij/zij speelt een belangrijke rol in je zomer.

Tips

Mijn tips? Team4Animation heeft tijdens het trainingsweekend mij enorm goed voorbereid met onder andere deze tips die voor mij heel erg van pas zijn gekomen:

  • Respect houden voor je campingbaas is toch wel een van de belangrijkste dingen. Ik heb ook weleens gehad dat ik het misschien niet met mijn campingbaas eens was, maar dan ga ik er niet tegen in. Het is zijn/haar camping, en je zult toch echt respect moeten houden voor wat zij er mee willen doen. En daarnaast, heb je toch helemaal geen zin in ruzie?
  • Geïnteresseerd blijven. De eerste paar dagen op de camping heb ik veel gesprekken gehad met mijn campingbazen. Niet alleen goed voor mijn Frans, maar zo leer je elkaar ook kennen. Als je bijvoorbeeld vragen stelt over de camping zelf, of over de Franse cultuur zie je al gelijk dat ze vol trots gaan praten over hun camping en het land waar het zich in bevindt.
  • Je campingbaas erbij betrekken. Dat vonden mijn campingbazen vooral helemaal leuk. Als ik tijdens de minidisco aan het dansen was en ze gingen ook meedansen. Of als ik met de kinderen aan het knutselen of spelletjes aan het spelen was en ze kwamen kijken probeerde ik altijd uit te leggen of te laten zien waar we mee bezig waren. Dat vonden ze altijd leuk en zo wisten ze ook altijd waar ik mee bezig was.

Hoe je campingbaas dus ook mag zijn, zorg voor een goede band en dan zal niks de zomer van je leven in de weg staan!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!