Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

It’s all about the miniclub

It’s all about the miniclub

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Als ik aan miniclub denk, denk ik gelijk aan de leuke knutsels die ik ga maken deze zomer. Minions van wc-rollen en lieveheersbeestjes van papieren borden. Ideeën genoeg! Natuurlijk kunnen de lampionnen voor de lampionnenoptocht dan ook niet ontbreken. Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer leuke knutsels ik bedenk. Toch is dit niet het enige waar je over na moet denken als je je miniclub gaat voorbereiden. Bij de miniclub komt nog veel meer kijken dan alleen een knutsel verzinnen en een voorbeeld maken.

Gelukkig hebben we tijdens het trainingsweekend een aantal goede tips gekregen die zeker kunnen helpen. Hieronder even een aantal op een rijtje:

578149_981635535245553_7459196248360997598_n

Workshop van Tim en Liz

  • Zorg dat je een half uur van tevoren in de miniclub bent. Zo heb je de tijd om alle spullen klaar te zetten en kun je de kindjes die vroeg komen goed opvangen.
  • Je moet er dan natuurlijk wel voor zorgen dat die kindjes wat te doen hebben! Denk hierbij aan kleine spelletjes die ze met elkaar kunnen doen.
  • Is het dan eindelijk tijd om te beginnen? Begin met een dansje en een spelletje. De Fransen nemen het over het algemeen niet zo nauw met de tijd en het kan dus zo maar zijn dat ze een kwartiertje later nog binnen komen stappen. Door niet gelijk met de knutsel te beginnen, geef je ze de kans om later aan te kunnen sluiten.
  • Sommige kinderen zijn eerder klaar met hun knutsel dan andere, zorg dat je voor hen wat te doen hebt als ze eerder klaar zijn. Misschien kunnen ze een kleurplaat kleuren of een andere, kleine knutsel maken.
  • Miniclub duurt over het algemeen twee uur. Twee uur is een lange tijd en deze kan zeker niet alleen met knutselen gevuld worden. Kom goed voorbereid en zorg dat je een spel of meerdere spellen bedacht hebt die je na het knutselen kunt doen.
  • Maak een knutsel met dingetjes uit de natuur. Zo kun je eerst een wandeling over de camping maken om spulletjes te verzamelen en daarna gaan knutselen. Zo houd je de kinderen langer bezig met de knutsel en ben je milieuvriendelijk bezig. Win-win!

Zorg er daarnaast voor dat je, als je in een afgesloten miniclub werkt, met je gezicht naar de deur staat, zodat je het altijd door hebt als er eventueel kinderen weglopen. Verder moet je weten waar de dichtstbijzijnde wc is en wat je doet als een kind naar de wc moet. Zeker als je in je eentje de miniclub draait, is dit iets waar je rekening mee moet houden. Maar het belangrijkste van alles: wees enthousiast! Jouw enthousiasme draag je over op de kinderen en, je weet het, 300% geven, is 100% krijgen!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!