Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

L’équipe International: een internationaal team

L’équipe International: een internationaal team

4 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Donderdag 12 mei 2016, de dag van het Eindexamen Nederlands. Ik kreeg een mailtje thuisgestuurd: HOERA, er is een camping voor je gevonden! De dip na het examen maakte plaats voor blijdschap en spanning, want op welke camping zou ik terecht komen?! Na wat speurwerk kwam ik erachter dat ik als enige Nederlandse in een internationaal team zou gaan werken. Spannend? Ja, maar wel heel leuk!

De aankomstdag

Daar stond ik dan, op het station van La Mothe-Achard, na zo’n 8 uur te hebben gereisd, met een zware koffer. Voorbereiden op het moment dat er iemand van de camping zou komen. Dat werd tijdens het Trainingsweekend veel gezegd, gelijk Frans praten. Nou was mijn Frans niet slecht en kan ik echt wel wat praten, hele dagen communiceren in het Frans leek mij toch wel lastig. Toen uiteindelijk iemand van de receptie mij had opgehaald, begon ze – tegen mijn verrassing in – in het Nederlands! Tijdens de autorit kon ik ‘gewoon’ even in het Nederlands wat dingen vragen, maar eenmaal op de camping begon het avontuur!

De eerste werkdag

Van het meisje van de receptie kreeg ik een schema voor de voorlopige eerste week. Die avond nog moet ik gelijk mee de minidisco dansen. Het is natuurlijk een super leuke manier om je collega’s te leren kennen tijdens het dansen! 🙂 Mijn team was echt super leuk en spreekt goed Engels, wat nog wel handig is als mijn Frans tekort schiet.

De eerste miniclub…

De volgende ochtend, na een korte nacht in de toch altijd iets te kleine mobile homes, stond ik vroeg op voor de allereerste miniclub. Op zaterdag beginnen we op deze camping al om 9 uur, dus vroeg uit de veren! Nadat ik de miniclub had gevonden – voor alles is een eerste keer – en een beetje wist waar alle spullen lagen, kon het avontuur beginnen. Een papieren vliegtuigjes wedstrijd! Mijn team, bestaande uit 3 Franse meiden en ik, begonnen met voorbeeldjes vouwen en gelijk kwamen de eerste verhalen. ‘Weet je nog, vroeger… ?!’ Ik probeerde het gesprek te volgen, maar gelukkig vertaalden ze alles  als ik het niet begreep.

Het waren super leuke meiden waarmee ik veel kon kletsen en gelukkig ook heel veel mee kon lachen. Vooral de paar Nederlandse woorden die ze hebben geleerd, zorgden voor heel wat buikpijn en tranen van het lachen. We gingen Engels en Frans door elkaar gebruiken als we snel iets moesten weten en met de kinderen communiceren ging ook hartstikke goed, doordat iedereen meerdere talen sprak.

… en de laatste miniclub

Na een aantal weken waren we goed op elkaar ingespeeld. Ik was een aantal keer met het team mee geweest om iets te drinken en van onze vrije tijd te genieten. Het waren soms lange dagen, maar konden elkaar heel goed aanvullen en hadden veel lol. We lachten super veel om elkaar, en ze waren vooral blij dat ik Nederlands sprak, gezien de vele Nederlandse kindjes.

Mijn conclusie over deel uit maken van een internationaal team

Wat ik zo leuk vind aan werken in een internationaal team, is dat je zoveel meer meemaakt! Ik heb natuurlijk geen ervaring met werken in een Nederlands team, maar ik zou het liefst altijd in een buitenlands team willen werken. De verschillende verhalen en achtergronden, ik zou het niet willen missen. Daarom ben ik zelfs nog een tweede keer terug gegaan!

Wil jij nou, net zoals ik, shinen in een (internationaal) team op een camping? Vul dan dit snel in! 

Sollicitatie Animatiewerk

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!