Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Inpakken als een backpacker

Inpakken als een backpacker

5 minuten
28-06-2016
Cissy ten Barge

Het is bijna zo ver! Ik ga twee maanden naar Frankrijk zoals de meeste van jullie. Maar daarvoor moet er nog iets belangrijks gebeuren: de koffer moet worden ingepakt! Iets waar veel mensen mee struggelen. Ik ben zelf zeven maanden wezen backpacken en heb veel gereisd. Een ding heb ik daarvan geleerd en dat is hoe ik een tas of koffer in moet pakken. Daarom heb ik volgende 15 tips voor jullie op een rijtje gezet.

 • Slippers
  De gouden tip voor iedereen die gaat reizen. Ik zelf ben normaal gesproken niet iemand die slippers draagt maar zeker op een camping zijn ze een must.
 • Slotje
  Een slotje kan heel handig zijn als je wilt dat niemand aan belangrijke spullen gaat zitten. Een slotje kun je aan een kluisje doen maar ook gewoon aan je koffer. Leg bijvoorbeeld je laptop of paspoort in je koffer, doe een slot op je koffer en niemand kan iets uit je koffer pakken. Ik zelf heb een cijferslot zodat ik geen sleutel kwijt kan raken.
 • Zonnebrandcrème & insectenspray
  Ik denk dat hier niet veel over te zeggen valt. Niet vergeten in ieder geval!
 • Pijnstillers
  Reizen en werken in het buitenland is vermoeiend en je lichaam moet zich daar op instellen. Neem pijnstillers mee voor pijntjes zoals hoofdpijn maar let erop dat je niet een hele EHBO koffer meeneemt.
 • Zak voor vuile was
  Je mocht het misschien al doen maar een plastic tas of iets anders om je vuile onderbroeken, sokken en andere was in te doen is echt je beste vriend als je op reis gaat. Zo gaat je koffer minder snel ruiken en kun je de vuile was zo in de wasmachine doen.
 • Kleding
  Wat voor kleding neem je nou mee? Zorg ervoor dat je kledingstukken kiest die lekker zitten, makkelijk te combineren zijn met je andere kleren en niet gestreken moeten worden. Je gaat met kinderen werken en je bent waarschijnlijk veel buiten dus laat je mooiste en dure kleding thuis.
 • Kleding rollen
  Probeer je kleding op te rollen in plaats van opvouwen. Hierdoor blijven je kleren netjes, komen er geen kreukels in en het bespaart plaats in je koffer.
 • Kleding kun je wassen
  Neem niet te veel kleren mee! Op elke camping heb je wasmachines waar je kleding kunt wassen dus die vijf lange broeken zijn nergens voor nodig.
 • Spullen kun je ook kopen
  Vergeet niet dat Frankrijk, Italië en Spanje ook gewoon landen zijn met winkels waar je dingen kunt kopen als je ze nodig hebt. Dit geldt voor kleren, toiletspullen en ook voor eten.
 • Niet te veel make-up
  Belangrijke tip voor de meiden! Ik heb het zelf ook al vaker gedaan. Ik had al mijn favoriete make up mee op reis genomen. Uiteindelijk ging ik zwemmen, was het 35 graden en had ik zo veel te doen zodat ik helemaal geen zin had om veel tijd voor de spiegel te besteden. Neem gewoon mee wat je echt nodig hebt. Let er ook op dat producten zoals lippenstift door hitte kunnen smelten.
 • E-reader
  Als je thuis een e-reader hebt liggen neem deze dan mee in plaats van zware boeken. Soms kun je boeken zelfs op je mobiele telefoon zetten.
 • Laat je woordenboek thuis
  Geloof mij als ik zeg dat je woordenboek onder in je koffer zal blijven liggen. Als je met iemand in het gesprek bent kom je er vaak toch niet aan toe om een woordenboek erbij te pakken als je een woord niet weet en tegenwoordig is het veel handiger om woorden op te zoek via je telefoon.
 • Geen bergschoenen
  Ook je zware bergschoenen mag je thuis laten. Zorg er wel voor dat je stevige schoenen mee hebt waar je de hele dag buiten op kunt lopen.
 • Plaats voor de terugreis
  Hoe er rekening dat je met meer terugkomt. Cadeautjes, gekochte kleren of souvenirs moeten ook mee terug. Natuurlijk zijn er misschien ook dingen die je mee heen neemt zoals eten of cadeautjes voor de campingbaas die je niet mee terug neemt dus zo kun je het een beetje compenseren.
 • Inpaklijst in het handboek
  Team4Animation heeft een mooi handboek gemaakt met een zeer handige inpaklijst die ik er zeker bij zou pakken zodat je ook echt niets vergeet.

En dan kan de reis beginnen!
Ik hoop dat jullie aan deze tips iets hebben. Ik wens jullie allemaal in ieder geval een fantastische zomer en geniet ervan!

WELKOM BIJ DE CLUB

 • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
 • Je slaapplek is een huisje op de camping
 • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!