Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Ideeën voor wateractiviteiten op de camping

Ideeën voor wateractiviteiten op de camping

4 minuten
07-02-2020
Christel Willemse

Elke entertainer kent ze wel. De bloedhete dagen. De campinggasten hangen op de camping omdat het te warm is om eropuit te gaan, en zelfs het voetbalveld is leeg. Het zwembad is overvol en overal waar je kijkt, zie je parasols. Niemand zit met dit weer te wachten op een voetbaltoernooi of een estafetterace, maar wat kun je wél doen met dit weer? In deze blog beschrijf ik leuke wateractiviteiten die je kunt doen op zo'n bloedhete dag.

Wateractiviteiten - werken als animateur entertainer

Wateractiviteiten in het zwembad

Op een warme dag zijn de meeste gasten in het zwembad te vinden. Dit is dan ook de perfecte plek om wateractiviteiten te organiseren.

Waterpolo is een simpel en actief spel, waar gasten erg fanatiek van worden. Je hebt hier niet veel voor nodig en veel gasten in het zwembad kiezen ervoor om mee te spelen. Zorg voor een bal en vier pionnen om de doelen mee aan te geven, misschien heeft jouw camping zelfs wel speciale doeltjes hiervoor. Zet de pionnen klaar op de rand van het zwembad. Maak twee teams die tegenover elkaar gaan strijden. Ik had gekleurde badmutsen om de verschillende teams aan te geven, maar je kan hier ook lintjes of iets anders dat nat mag worden voor gebruiken. Het doel van het spel is simpel. De teams proberen door samen te werken de bal in het andere doel te werpen. Voor elk goal, krijgt het team een punt. Je kan ervoor kiezen om te strijden tot een bepaald puntenaantal of door een klokje te zetten. Als het klokje afgaat, wint het team met de meeste punten.

Splashdance is superleuk voor de kinderen die van de minidisco houden. Zet een speaker neer bij het zwembad en dans samen met de kinderen wat minidiscoliedjes. Neem droge kleren mee, want je eindigt gegarandeerd kletsnat in het water.

Tot slot kun je waterolympiades organiseren in het zwembad. Maak verschillende teams en bedenk korte spelletjes die de teams moeten uitvoeren. Het team dat uiteindelijk de meeste punten heeft, wint. Je kan de spelers voorwerpen op laten duiken, zo snel mogelijk naar de andere kant van het zwembad laten zwemmen of de spelers zoveel mogelijk koprollen onder water laten maken. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Neem twee oude t-shirts mee en laat de kinderen deze uittrekken in het water of doe een talentenshow onder water. Het team dat aan het einde de meeste punten heeft, is de grote winnaar.

Wateractiviteiten camping 2

Geen zwembad? Dit is er mogelijk!

Het is niet op alle campings mogelijk of toegestaan om activiteiten in het zwembad te doen. Gelukkig kunnen wateractiviteiten ook op het gras gedaan worden.

Een ouderwets watergevecht is gegarandeerd een succes! Verzamel zoveel mogelijk spullen waarmee de kinderen elkaar nat kunnen maken en laat ze lekker hun gang gaan. De kinderen kunnen in teams tegen elkaar strijden, maar er kan ook ieder voor zich gespeeld worden. Nat worden en plezier maken staan op nummer één! Het allerleukste is natuurlijk iedereen op de entertainer. Bereid je voor, jij bent uiteindelijk het natst van iedereen. Je hoeft waterolympiades natuurlijk niet per se in het zwembad te doen, dit kan ook gewoon op het gras. Bedenk verschillende kleine spelletjes en laat de kinderen tegen elkaar strijden. De kinderen kunnen bekertjes achterstevoren doorgeven, je kan bekertjes op een dienblad zetten en de kinderen een parcours laten lopen, of een raakschijf maken en de kinderen punten laten verdienen door sponzen op de schijf te gooien.

Flessenvoetbal is altijd een grote hit. Vraag de kinderen zelf een fles mee te nemen. Het spel is heel simpel. De kinderen proberen de fles van een ander om te schieten. Als je fles leeg is, ben je af. Een tip: In Frankrijk zit er geen statiegeld op plastic flessen, veel gasten gooien deze dus weg. Vraag de gasten de lege flessen aan jou te geven. Deze kun je perfect gebruiken voor flessenvoetbal of een lampionnenoptocht.

Tot slot is waterpong een geweldig alternatief voor pingpong. Vul bekertjes met water en zet deze aan beide kanten van de pingpongtafel. De spelers proberen hun balletje aan de andere kant van de tafel in een bekertje te gooien. Lukt dit? Dan mogen ze het bekertje over het andere team gooien.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!