Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

How to: zelfverzekerd op een podium staan

How to: zelfverzekerd op een podium staan

3 minuten
26-03-2021
Joëlle Coelingh

Gezonde spanning

Niet iedereen is er dol op om voor een grote groep mensen te staan en om eerlijk te zijn, daar was ik er een van. Mijn eerste jaar vond ik het doodeng om voor een grote groep mensen te staan, want iedereen ziet je. Ja joh, daar ben je toch entertainer voor? Of je nu op het podium staat, in de kidsclub of een sporttoernooi organiseert de ogen zijn altijd op jou gericht.

Mijn ervaring

Ik vond het ook spannend, dus ik snap heel goed hoe je je voelt. Podiumvrees is iets waar je doorheen moet en de een staat van jongs af aan te zingen op een podium en bij een ander duurt het soms wat langer. En geloof me, uiteindelijk ben je niet meer van het podium af te slaan! Ik heb hieronder mijn 6 tips op een rijtje gezet om het makkelijker te maken:

  1. Ga de eerste keer/keren samen met je collega(‘s) het podium op. Presenteer, dans of speel samen. De aandacht is verdeeld tussen jou en je collega, dat voelt voor jou anders dan wanneer je direct in je eentje op het podium gaat staan.
  2. Doe wat goed voelt en ga niet direct voor de hoofdrol of het solo zangmoment als je dat in het begin eng vindt. Hoe vaker je op het podium staat, hoe meer je gaat durven.
  3. Wees jezelf! Zoek een rol die past bij jou en zorg ervoor dat je je prettig voelt bij wat je voor het publiek doet. De hoofdrol kun je aan iemand anders overlaten en dan kun jij de kinderen begeleiden die een rolletje hebben tijdens een show.
  4. Fouten maken mag. Je wilt het perfect doen, maar wanneer jij een stap naar links zet in plaats van naar rechts gaat echt niemand dat zien. Is het een wat meer opvallende fout? Improviseer en laat het lijken alsof het bij de show hoort.
  5. Neem de mensen mee in je verhaal. Als je enthousiasme meekrijgt van het publiek, merk je dat je het goed doet en dat zal er voor zorgen dat jij zelf rustiger wordt. Laat mensen meeklappen, zingen of dansen.
  6. Vraag na afloop feedback aan je collega’s of aan ouders waar je al vaker mee gesproken hebt. ‘Goh hoe vond je het?’ Collega’s zullen je echt helpen en ouders geven je de bevestiging die je nodig hebt. Don’t be shy :)

Geniet van het podium!

Op een podium staan is vooral heel erg leuk en wanneer jij je hebt voorbereid komt het helemaal goed. Iedereen zou het spannend vinden om zomaar op een podium te stappen, maar als je weet wat je gaat doen en ook weet hoe je zou moeten improviseren gaat het de eerste keer supersoepel. Door de spanning wil je uiteindelijk niet meer van het podium. Vergeet niet dat jij het grote voorbeeld bent van kinderen en andere gasten, dus alles wat je doet is al snel goed.

Geniet van je moment of fame! Jij bent iedereens held.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!