Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Hoe overleef ik op een doortrekcamping

Hoe overleef ik op een doortrekcamping

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

‘I would like to stay one night, please.’ krijg ik dagelijks aan de receptie te horen.
Wij hebben op de camping zelfs een speciaal gedeelte alleen voor mensen die een nachtje blijven en dan weer verder trekken. De mensen komen aan, zetten hun caravan neer en zijn de volgende ochtend het liefst al weer vroeg weg.
Maar hoe doe ik animatie op zo een camping?

Ik geef toe dat het de eerste week best wel wennen was. Je stopt veel energie en planning in je activiteiten maar uiteindelijk is het resultaat vaak niet zo als je hebt geplant. Zo staan er soms 20 kinderen bij je mini club of op het voetbalveld en soms maar 2. Het valt niet echt te plannen. Toch heb ik in de verloop van de zomer de draai wel kunnen vinden op mijn doortrekcamping.

Rondje over de camping

Het makkelijkste om kinderen of jongeren in te zamelen is een rondje over de camping te lopen en iedereen te vragen of ze zin hebben mee te doen. Ik heb ook wel een planning bij de receptie hangen maar daar kijken mensen die een nacht blijven niet naar. Bovendien vinden jongeren het vaak ook wel spontaan leuk om mee te doen aan activiteiten.

Praatje maken

Dit geldt denk ik wel voor elke camping maar het gesprek ingaan met andere campinggasten is zo belangrijk! Zo leren ze jou als animatrice kennen en kun je meteen reclame maken voor je activiteiten.

Andere bezigheden

Naast animatie doe ik ook receptie op de camping. Elke dag alleen maar animatie op een kleine doortrekcamping is toch lastig. Maar het receptie werk is leuk en zo kom ik goed in contact met alle gasten. En je raad het al. Weer een goede mogelijkheid om mensen op mijn animatieprogramma alert te maken.

Don’t get your hopes up high

Laat je verrassen en wees op alles voorbereid. Iets wat ik hier zeker wel moest leren. Je kunt zo je best doen en dan komt er maar een persoon naar je activiteit en soms verwacht je het helemaal niet en dan heb je zo veel kinderen bij je activiteit zitten dat je helemaal niet weet waar je moet beginnen. Ik probeer niet te veel verwachtingen te hebben zodat ik vooral positief verrast kan worden.

Flexibel zijn

Zeker op een doortrekcamping is het heel belangrijk om flexibel te zijn. Volleybal met zijn drieën is moeilijk maar er zijn ook genoeg anderen dingen die je met zijn drieën kunt doen. Hou dus niet te veel vast aan je eigen planning als het anders kan. Vaak vraag ik de kinderen zelf waar ze zin in hebben en dan komt het altijd wel goed.

Geef niet op

En als laatst geef je moed niet op! Soms is het leven als animatrice op een doortrekcamping best wel vermoeiend en je moet telkens weer bij nul beginnen maar als jij je best doet, dan zien de mensen dat en dan krijg jij er ook veel voor terug!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!