Hoe je jeugd je vormt

Hoe je jeugd je vormt

3 Minuten
12 May 2015

Zo, waar zal ik eens beginnen? Eerst maar eens een kennismakingsverhaaltje?

Ik ben Naduah, 19 jaar en ik zit momenteel in het tweede jaar van de opleiding Communicatie op Avans Hogeschool. De komende zomer zit ik op camping Les Rivages in Millau van begin juli tot en met eind augustus. Ik zit daar samen met nog één Nederlandse jongen en twee Franse animatoren.

Vroeger op school moest je altijd in het begin van het schooljaar (en na elk weekend) in een kringetje gaan zitten en vertellen wat je die zomer had gedaan. Ik zat altijd te popelen om mijn avonturen van de vakantie te vertellen. Hoe papa ging dansen met een buikdanseres (op het moment zelf vond ik dat heel voorschut en ik schaamde me kapot, maar achteraf best grappig) of hoe mama en ik elke morgen fanatiek in het zwembad stonden te aquagymmen. En als hoogtepunt, de miniclub op onze camping. Wat een plezier hadden Esmee (mijn stiefzus) en ik daar zeg. Elke ochtend vroeg ons bed uit, eerst broodjes halen in de supermarkt, snel opeten en dan rennend naar de miniclub. Want o wat was het leuk. Knutselen met z’n allen, oefenen voor de musical (ik ben nog steeds heel teleurgesteld dat in ik de musical Peter Pan een boom was en niet Wendy) en daarna gelijk het zwembad in.

Helaas krijg je op een gegeven moment de leeftijd dat je je te ‘stoer’ voelt voor de miniclub of de musicals. Je hangt de hele dag bij het zwembad met je vriendenclub van de vakantie en ’s avonds ga je ‘chillen’ in de speeltuin. Maar ik moet eerlijk zeggen, als ik ze zag oefenen voor de musical of met z’n allen dansen tijdens de minidisco begon het toch altijd te kriebelen.

Inmiddels ben ik op zo’n leeftijd gekomen dat het me eigenlijk niet zo veel meer uitmaakt of iets ‘stoer’ is of niet. Ik vind het belangrijk dat iedereen gewoon doet waar hij/zij zin in heeft, voor de één is dat de hele zomer op het strand liggen of uren maken bij je huidige werkgever en voor de ander is dat werken als animator op een camping in het buitenland.
Ik ga jullie in ieder geval de komende zomer op de hoogte houden van mijn avontuur in Frankrijk.

Ik hoop dat jullie met plezier hebben gelezen en dit ook blijven doen deze zomer!

Bisous,

Naduah

Over de blogger
Naduah Kersbergen
Naduah Kersbergen

Salut, ik ben Naduah en ik studeer Communicatie in Breda. Na een druk schooljaar ga ik op een camping in Millau werken met een Zomerjobs-collega!

alle blogs van Naduah
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022