Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Het stappenplan voor een te gekke speurtocht

Het stappenplan voor een te gekke speurtocht

3 minuten
13-04-2018
Jamila de Jong

Je maakt kinderen nergens zo blij mee als een speurtocht over de camping. Op maandagmiddag stond chasse au trésor op het programma, en elke week probeerde ik een leuke speurtocht te verzinnen. Je kan eindeloos variëren en al je creativiteit erin stoppen! Hieronder heb ik een stappenplan geschreven om helemaal niks te vergeten en zonder stress de speurtocht te organiseren

Voorbereiding

Voorbereiding is the key. Voor een fotospeurtocht maak je van tevoren foto’s van plekken op de camping waar je een vlaggetje verstopt die ze moeten verzamelen. Ook kan je een plattegrond van de camping kopiëren en een route uitstippelen die ze moeten volgen. Het is handig om de speurtocht eerst zelf te doen. Zo kan je beter inschatten hoe lang de kids erover doen en of het niveau juist is.

Start

Ik werkte op een redelijk kleine camping dus ik wist dat er tussen de 4 en 12 kinderen kwamen opdagen. Ik deelde de grote kinderen samen in een groepje in, zodat zij zelfstandig over de camping de speurtocht konden doen. Met de kleintjes ging ik zelf mee, zo kon ik ze goed in de gaten houden en helpen waar nodig. Kijk dus hoe veel kinderen mee willen doen en welke leeftijd ze hebben, en deel ze hierop in in groepjes!

Tijdens de speurtocht

Spreek met de kinderen een verzamelpunt af voor wanneer ze klaar zijn. Maak duidelijk dat het niet de bedoeling is dat ze na het vinden van de schat gelijk naar hun tent gaan, maar dat je gezamenlijk afsluit. Op mijn camping was het makkelijk om de kids in de gaten te houden tijdens de speurtocht, maar als je op een grote camping werkt kan je altijd ouders inschakelen die een groepje begeleiden of op de uitkijk staan!

Einde

Het einde van de speurtocht is natuurlijk als ze de schat hebben gevonden! Dit kan bijvoorbeeld een vlag of beker zijn. Omdat kinderen altijd erg fanatiek zijn en iedereen een winnaar is, zorgde ik voor een klein prijsje voor alle deelnemers. Zo kregen ze een klein doosje potloden en sloten we de activiteit met een mooie kleurplaat kleuren! Ook het perfecte moment om de volgende activiteiten te promoten.

En we hebben de schat gevonden!

En dan is de speurtocht alweer voorbij! Het organiseren is soms wat werk maar het enthousiasme van de kinderen maakt het allemaal goed! Oh en de eerste speurtochten gingen bij mij niet helemaal soepel, dus hieronder nog een aantal tips.

Tip 1: Ik had me bij de allereerste speurtocht niet bedacht dat kinderen een eindeloze bron van energie hebben en rennend en springend de speurtocht doen. Als jij over de speurtocht lopend een half uur doet, zijn de kids binnen 20 minuten klaar! Houd hier rekening mee bij het maken en het plannen.

Tip 2: Bewaar alle benodigdheden voor de speurtocht. Na drie weken zijn alle kids weer gewisseld en kan je dezelfde speurtocht nog een keer doen!

Tip 3: Is het heeel erg warm? Laat de kinderen flesjes water opsporen en eindig met een groot watergevecht!

 

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!