Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

HELP! Ik heb heimwee en nu..?

HELP! Ik heb heimwee en nu..?

3 minuten
04-03-2016
Tanja Schelbergen

Zeker als je voor de eerste keer in je leven alleen op ‘vakantie’ gaat en dan ook nog eens in het buitenland en voor minimaal 5 weken. Dan komt het weleens voor dat je in je eerste weken heimwee krijgt. Niks raars aan want dat is mij ook overkomen mijn  eerste zomer!

Het moment waarop mijn collega tegen mij zei: ‘Tanja misschien heb je wel heimwee’, was echt een klap in mijn gezicht. Niet omdat ik heimwee hebben zo’n ramp is. Meer het idee van huh, hoezo heb IK nou weer heimwee? Ik ben toch al vaker weggeweest van huis?

Wat vooraf ging

Voordat mijn collega dat tegen mij zei ging er natuurlijk wel wat aan vooraf. Ik was heel erg afwezig in de miniclub. Het voorbereiden van activiteiten liep stroef. Mijn frans was minder goed dan gedacht, waardoor ik mijn franse collega’s en de kinderen niet kon verstaan. Alles viel dus een beetje tegen. Misschien had ik wel te hoge verwachtingen gesteld aan deze zomer, of miste ik mijn ouders nu echt zoveel? In de middagen lag ik vaak op bed te lezen i.p.v. met mijn collega’s leuke dingen doen. Elke keer als we een gesprek erover voerden, omdat mijn instelling en mijn taken tegen vielen, begon ik te huilen. En waarom? Geen idee! Totdat mijn collega begon over heimwee.

Wonder boven wonder ging het na dat gesprek ineens stukken beter! & heb ik toch de zomer van mijn leven gehad!

IMG-20140906-WA0056Regio coach

Samen met mijn collega van team4animation ben ik gaan praten. Steeds kwam eruit dat ik toch echt niet wist waarom ik zo deed. Wat er met mij aan de hand was wist niemand. Samen hebben we toen onze regio coach gebeld. Zij kwam op het idee om nog een paar dagen aan te kijken en als de situatie niet verbeterde moesten we nog een keer bellen. Nou zoals altijd verbeterde de situatie niet, ook al deed ik nog zo mijn best om mijn instelling te veranderen. De regio coach kwam op bezoek om even te praten met mij en mijn collega’s. Er waren een aantal opties, maar de beste was toch om te blijven op de camping. Aangezien ik maar vijf weken beschikbaar was en het was al de tweede week ben ik gebleven.

Dus als je erachter komt dat je heimwee hebt, bedenk je geen moment en schakel de regio coach in! Zij zijn er om jou te begeleiden en er komt altijd een oplossing uit!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!