Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Grease Lightning!!

Grease Lightning!!

5 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Welkom bij een nieuwe blog vanuit 5-sterrencamping Village de la Guyonnière. Ditmaal zal in deze blog de première van de activiteit ‘The Musical Grease’ (die inmiddels voor de derde en tevens laatste keer dit seizoen is opgevoerd) op het animatieprogramma worden uitgelicht. Een korte terugblik.

Hoe vet?! De campingeigenaar heeft voor het seizoen begon een lekker groot podium laten bouwen zodat het animatieteam -dat dit jaar twee keer zo groot is- haar kwaliteiten optimaal zou kunnen benutten. Dat is ook precies hetgeen wat men van ons als team verlangde…en wat wij hierdoor konden waarmaken.

Vanaf mijn aankomst heeft het precies een week geduurd totdat een volledig script voor de Musical Grease af was. Valerie -wie binnen het team verantwoordelijk is voor hoofdzakelijk de avondactiviteiten- heeft hier heel veel tijd ingestoken. De rollen voor de personages werden verdeeld en tijdig elektronisch medegedeeld door het in de (geheime) Facebookgroep van het animatieteam van Village de la Guyonnière te ‘posten’. Een musical zonder dans, kan je geen musical noemen. Gelukkig hebben we in ons team ook twee dames die (heel) goed kunnen dansen. De verantwoordelijkheid voor de danspasjes lag daarom dus bij Liedewei en Lisa. Door de internationale uitstraling die deze camping graag wil hebben, hebben we als team ervoor gekozen om de musical volledig in het Engels te doen. In de twee weken die volgde hebben we ’s avonds na het officiële animatieprogramma veel geoefend. De vrije tijd die we hadden besteedde we aan het leren van onze teksten in het script. Zodoende kende we dus tijdig de teksten en de dansjes uit ons hoofd.

Op zaterdag 5 juli kwam er slecht nieuws. We hadden -om ons ook achter op het terras bij de bar te kunnen horen- microfoons nodig die geluid in een omgeving exact konden weergeven(ambiance). Echter, na het aansluiten van de microfoons bleek dat het microfoons waren voor een orkestgeluid. Voor dichtbij een muziekinstrument dus. De ambiancemicrofoons bleken dus een naast een flop en een domper voor het animatieteam, ook weggegooid geld te zijn. Binnen één week zouden we de première van Grease hebben! Gelukkig kan dit team enorm snel schakelen en improviseren. Plan A werd gewijzigd in Plan B: het rippen van de originele film van Grease. We zouden dus de hele musical onze teksten en dansjes gaan playbacken op het geluid van de originele film. Thieme heeft het rippen van de film op zich genomen en het script werd waar nodig aangepast door Valerie. De voorbereiding ging dus niet helemaal zoals verwacht bij een musical.

Op donderdag 10 juli was de generale repetitie op het podium. In verband met ‘pottenkijkers’ kozen we ervoor na 00:30 uur te beginnen met de generale repetitie. Het was zeker een nuttige generale repetitie, aangezien het eerste gedeelte tot de pauze er blijkbaar nog niet goed genoeg in zat. Uiteindelijk zagen we pas ons bedje weer om 04:00 uur. De daaropvolgende dag was tot nu toe de zwartste dag van heel dit animatieseizoen. Zulke dagen wil je snel vergeten, maar dat kan gewoonweg niet. Naast dat de vliegtuigramp van MH17 ons team ook intern raakte, werd er om 16:00 uur een weeralarm afgegeven, wat inhield dat we de musical Grease -waar we dus al weken voor aan het oefenen waren en zelfs de avond ervoor tot diep in de nacht- gedwongen moesten annuleren in verband met de veiligheid van de campinggasten. Het hele team zat er die dag logischerwijs helemaal doorheen. Gelukkig konden we rekenen op elkaars steun en konden we zodoende toch het animatieprogramma voor die dag draaien. Die week erna kregen we gedurende de week door dat het weer op vrijdag weer heel slecht zou worden. Uit angst voor nog een annulering hebben de Disco op zaterdag en de Musical Grease op vrijdag nog eenmaal omgewisseld. De tweede generale liep als een trein en we lagen nu ‘al’ om 02:30 uur in ons bed, na een kleine twee uur repeteren. Op zaterdag konden we alle emoties en frustraties van de afgelopen voorbereidingsperiode volledig in het acteren gooien, waardoor de musical Grease beter lukte dan ooit van te voren gedacht.

De voorbereiding van de première van de Musical Grease was er een met ups en downs, maar het eindresultaat stond -zoals elke door ons georganiseerde activiteit- als een huis, wat werd gevolgd door een daverend applaus en een staande ovatie!

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!