Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

Gagne un pizza avec pétanque!

Gagne un pizza avec pétanque!

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Toen wij op het trainingsweekend van Team4Animation ‘pétanque’ gingen spelen had ik werkelijk waar geen idee wat dat dan wel niet voor iets geks zou zijn… wist ik veel dat dat ‘gewoon’ jeux de boules was?

Pétanque dus… volkssport nummer één in Frankrijk. Het is waar, uit eigen ervaring kan ik nu meepraten over de Fransen die erg fanatiek zijn om de boules zo dicht mogelijk bij de but (het kleine balletje) te krijgen.

Mijn Franse collega-animatrice en ik organiseerden dus een pétanque toernooi. Dat ging als volgt in zijn werk: ik (in mijn beste Frans): ‘We moeten het pétanque toernooi nog even goed voorbereiden want het begint over een half uur’. Zij (met haar veel te snelle en binnensmondse Frans): ‘Nee hoeft niet, ik regel alles wel, jij kunt wel meespelen!’. Oké, dus, Femke, de néerlandaise die op het trainingsweekend van drie weken terug niet eens wist wat pétanque was doet mee met een toernooi, HELP?

Uiterste concentratie

We speelden in teams van twee tegen elkaar. Ik vormde samen met een Belg een team. Hij had zijn eigen (professionele) boules meegenomen, dus ik begon maar vast met verontschuldigen voor dat balsporten niet echt mijn ding zijn en voor het feit dat ik het nog nooit echt serieus gespeeld had. Maar goed, als je het toernooi won, kreeg je twee gratis pizza’s, dus er stond veel op het spel 😊. Stijn (de Belg) en ik moesten in de eerste ronde tegen een Nederlandse vader en zoon. Terwijl wij aan het spelen waren, hadden we echt de grootste lol. We lachten veel terwijl het op de velden naast ons in verhouding vrij stil was. Hier stonden namelijk allemaal Fransen met uiterste concentratie te spelen. Als je het mij vraagt was het pétanque veld zonder ons (de Belg en de Nederlanders) nog stiller geweest dan de examenzaal. Zo nu en dan hoorde je het geluid van een meetlint.

Maarja een toernooi is geen toernooi als je niet tegen iedereen speelt. Het ging als volgt; het eerste potje wonnen de Belg en ik, het tweede potje verloren we nét met 12-13 ( er wordt altijd tot 13 punten gespeeld) en de daaropvolgende twee potjes wonnen we ook allebeide, ondanks dat de Fransen ervaring hebben met pétanque en ik helemaal niet. (Goed voor mijn zelfvertrouwen, yes!!). Door het winnen werd ik erg fanatiek en ik pak nu ook het meetlint erbij als ik twijfel over welke boule er het dichtst bij de but ligt. Het virus is dus overgewaaid 😉

Opgeteld hadden Stijn en ik de meeste punten een daarmee wonnen wij de pizza’s. Wat een grap, we hebben de Fransen verslagen met hun eigen sport^^.

Ohja nog even ter informatie; het toernooi zou om 20:30 beginnen, maar het is Frankrijk dus we begonnen om 21:15 en waren klaar om 01:30…

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!