France vs. Les Pays-Bas

France vs. Les Pays-Bas

2 Minuten
30 May 2018

Er zijn zoveel verschillen te benoemen tussen Frankrijk en Nederland. Ten eerste is het land tien keer zoveel groter dan Nederland en praten ze er Frans en geen Nederlands. Zo kunnen we nog wel even doorgaan om alle verschillen op te noemen. Een aantal van die verschillen zijn erg belangrijk om te weten voor je aan de slag gaat op een camping.

Bisous

Bij aankomst wordt je er gelijk al mee geconfronteerd: de drie zoenen die je aan al je collega’s op de camping moet geven. Dit is heel gebruikelijk in Frankrijk: niet alleen voor speciale gelegenheden, maar elke keer als vrienden elkaar zien geven ze drie, vier en soms misschien wel 5 zoenen. Dit kan leiden tot wel hele ongemakkelijke situaties als je het niet verwacht.

Le patron

Je baas is Frankrijk is ook echt je baas. In Nederland is het helemaal niet raar om even het kantoor van je baas binnen te lopen voor een gezellig praatje. Dit is in Frankrijk ook heel anders. Een bedrijf is daar verticaler ingericht dan hier in Nederland. Je baas staat dus echt boven je en zal hier ook strenger mee omgaan. Wat misschien ook wel logisch is toch..?

Maar ik spreek (of schrijf eigenlijk) uit ervaring als ik je zeg dat het ook heel anders kan zijn.

L’attent

In Frankrijk is alles heel relaxed. Zoals de siëste die ze houden tussen 12.00 en 15.00 bijvoorbeeld. Maar in het gehele dagelijks leven zijn de Fransen stuk makkelijker en relaxed. Ze nemen graag de tijd voor dingen bijvoorbeeld. Wij, Nederlanders als directe mensen, moeten dan altijd maar veel geduld hebben en maar afwachten dat we antwoord krijgen op een vraag.

Nu zijn deze verschillen niet negatief bedoeld. Ik houd echt van Frankrijk en de manier van het leven daar. Als ik zou moeten kiezen, dan leef ik veel plezier toujours en France!

Over de blogger
Michelle van der Velden
Michelle van der Velden

Hoi! Ik ben Michelle en ik ben studente Franse taal en cultuur. Dit jaar ga ik hopelijk heel vaak Frans spreken als animatrice op een camping.

alle blogs van Michelle
Vacature bij deze blog
Entertainer op een kleine camping

Entertainer op een kleine camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022