Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

France vs. Les Pays-Bas

France vs. Les Pays-Bas

2 minuten
30-05-2018
TOP Animation

Er zijn zoveel verschillen te benoemen tussen Frankrijk en Nederland. Ten eerste is het land tien keer zoveel groter dan Nederland en praten ze er Frans en geen Nederlands. Zo kunnen we nog wel even doorgaan om alle verschillen op te noemen. Een aantal van die verschillen zijn erg belangrijk om te weten voor je aan de slag gaat op een camping.

Bisous

Bij aankomst wordt je er gelijk al mee geconfronteerd: de drie zoenen die je aan al je collega’s op de camping moet geven. Dit is heel gebruikelijk in Frankrijk: niet alleen voor speciale gelegenheden, maar elke keer als vrienden elkaar zien geven ze drie, vier en soms misschien wel 5 zoenen. Dit kan leiden tot wel hele ongemakkelijke situaties als je het niet verwacht.

Le patron

Je baas is Frankrijk is ook echt je baas. In Nederland is het helemaal niet raar om even het kantoor van je baas binnen te lopen voor een gezellig praatje. Dit is in Frankrijk ook heel anders. Een bedrijf is daar verticaler ingericht dan hier in Nederland. Je baas staat dus echt boven je en zal hier ook strenger mee omgaan. Wat misschien ook wel logisch is toch..?

Maar ik spreek (of schrijf eigenlijk) uit ervaring als ik je zeg dat het ook heel anders kan zijn.

L’attent

In Frankrijk is alles heel relaxed. Zoals de siëste die ze houden tussen 12.00 en 15.00 bijvoorbeeld. Maar in het gehele dagelijks leven zijn de Fransen stuk makkelijker en relaxed. Ze nemen graag de tijd voor dingen bijvoorbeeld. Wij, Nederlanders als directe mensen, moeten dan altijd maar veel geduld hebben en maar afwachten dat we antwoord krijgen op een vraag.

Nu zijn deze verschillen niet negatief bedoeld. Ik houd echt van Frankrijk en de manier van het leven daar. Als ik zou moeten kiezen, dan leef ik veel plezier toujours en France!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!