Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Fantasierijke kinderen

Fantasierijke kinderen

3 minuten
28-01-2017
Esmee Leusenkamp

De miniclub is dé plek voor kinderen op de camping om spelletjes te doen en te knutselen. Zo veel kinderen als er zijn, zo veel verschillende interesses zijn er ook. Al heb je maar 4 kinderen in je miniclub, de kans is groot dat de een wil kleuren, nummer twee een raket wil bouwen, nummer drie tikkertje wil spelen en nummer vier trefbal wil doen. In deze blog ga ik jullie wat vertellen over de miniclub creatief.

Programma

Op een één of andere manier waren er op mijn camping maar weinig kinderen die graag wilden knutselen. Maar er waren er altijd wel een paar die dat juist wél heel graag wilden! Ik had het geluk dat wij de miniclub altijd met zijn tweeën deden zodat we de groep in 2 groepen konden verdelen. Maar als je weinig kinderen hebt of je bent alleen lukt dat niet. Zorg daarom altijd dat je op het programma goed aangeeft wanneer je gaat knutselen en wanneer je spelletjes gaat doen, zodat de kinderen dat van te voren weten.

Fantasie

Kinderen zitten vaak bomvol met energie én fantasie. Vooral die fantasie komt goed van pas bij het knutselen. Toch is het altijd handig om wel een voorbeeld te hebben voordat de miniclub begint. Lang niet alle kinderen zijn goed in zelf knutsels bedenken en soms lijkt het net alsof al die fantasie gaat naar de vreemdste of grappigste opmerkingen bedenken.

“Ohjee, er zit nog bloedneus op mijn shirt van vanmorgen”

“Ik wil liever donker geel dan gewoon geel” (in plaats van oranje)

Toen ik aan een jongetje vroeg waarom hij altijd zo gemeen was tegen zijn jongere broertje:
“Oh, dat is gewoon mijn hobby”

We gingen dieren maken van wc-rolletjes en één van de kinderen had een krokodil gemaakt maar was de tanden vergeten. Een ander kind reageerde:
“oh, als je hem gewoon even langs de tandarts brengt komt het wel weer goed”

Kleurplaten

Elke miniclub begonnen wij met kleurplaten maken om de tijd te overbruggen dat iedereen binnen kwam. Vaak pakte ik zelf ook een kleurplaat en op eens hadden we een heleboel de zelfde kleurplaten omdat iedereen precies na deed wat ik aan het doen was. Kinderen kopiëren heel erg en dit kun je goed zien als je gaat knutselen of kleuren.

Ook is kleurplaten maken een goed moment om je bezig te houden om de Franse taal onder de knie te krijgen.  Je kan kleine gesprekjes hebben met Franse kinderen of probeer de niet-Nederlandse kinderen alle kleuren te leren in het Nederlands of Engels. Voor dat je het weet ken jij álle kleuren in het Frans, Duits en Deens!

Groetjes!
Esmee

 

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!